Λέσβος: Σβήστηκε το ναζιστικό ρητό. Αντιφασιστική η μεγάλη πλειοψηφία στρατιωτών-στελεχών

1761
λέσβος

Σβήστηκε το ναζιστικό ρητό από τοίχο στο  265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής στον Μανταμάδο Λέσβου, που είχε αναγραφεί με ευθύνη της διοίκησης.

Συγκεκριμένα, σε τοίχο της στρατιωτικής μονάδας φιγουράριζε ρητό του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου, Έριχ Φον Μάινσταιν.

Τη φασιστική αυτή πρόκληση κατήγγειλε ο στρατιώτης Δημήτρης Ανδρονιάδης. που βγήκε στην αναφορά ζητώντας να σβηστεί το σύνθημα, όπως και έγινε τελικά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παραπέμφθηκε στον διοικητή της μονάδας, ο οποίος του είπε ότι “το σύνθημα γράφτηκε για να εμπνεύσει”!

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η καταγγελία του στρατευμένου, όπως λέει ο ίδιος, “βρήκε πολύ θετική ανταπόκριση από τη μεγάλη πλειοψηφία των στρατευμένων, αλλά και στελέχη. Παράλληλα άνοιξε και τη συζήτηση μέσα στο στρατόπεδο για το ότι ο ναζισμός είναι εγκληματική ιδεολογία που προσβάλει κάθε πραγματικό πατριώτη και ότι οι φαντάροι πρέπει να μη δείχνουν καμία ανοχή σε όσους προσπαθούν να χύσουν το φασιστικό – ναζιστικό δηλητήριο μέσα στα στρατόπεδα, να τους απομονώνουν παντού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας