Κόσοβο: Σφοδρή αντίδραση της Μόσχας για ξυλοδαρμό-σύλληψη Ρώσου διπλωμάτη

1269
ρωσία

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Μόσχας για τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη Ρώσου διπλωμάτη στο Κόσοβο.

Η αποστολή του ΟΗΕ (UNMIK) στο Κόσοβο, ανακοίνωσε ότι συνελήφθη την Τρίτη Ρώσος πολίτης από τις ειδικές δυνάμεις του Κοσόβου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Πρόκειται για υπάλληλο της αποστολής, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος, ανέφερε η διεύθυνση της UNMIK στο πρακτορείο Tass.

Επίσης, το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε ότι ο Ρώσος πολίτης βρίσκεται σε νοσοκομείο της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα και τον έχουν επισκεφθεί εκπρόσωποι της UNMIK, ενώ ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε στο σερβικό κοινοβούλιο πως υπάρχουν πληροφορίες ότι ξυλοκοπήθηκε και συνελήφθη Ρώσος πολίτης, ονόματι Μιχαήλ Κρασνοστσένκο, που εργαζόταν στη διοίκηση της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών.

«Τον χτύπησαν και τέθηκε υπό κράτηση, εάν οι πληροφορίες είναι αξιόπιστες, κατά πάσα πιθανότητα, το συμβάν έγινε με την ανοχή αυτών που προέβησαν σε αυτήν τη δράση», τόνισε ο Βούτσιτς.

«Νέα προκλητική ενέργεια των Αλβανών»

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα, που χαρακτήρισε τη σύλληψη του Ρώσου διπλωμάτη Μιχαήλ Κρασνοστσένκο ως «εξωφρενική πράξη» και «πρόκληση των πολιτικών ηγετών των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου».

Ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα από την ηγεσία της UNMIK για την απελευθέρωσή του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass.

«Συνελήφθη παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πολίτης είχε διπλωματική ασυλία ως υπάλληλος του ΟΗΕ. Βλέπουμε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη μία ακόμη προκλητική ενέργεια των επικεφαλής των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου», τόνισε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με τη σερβική Στάνταρντ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας