Κυβέρνηση: Κλώτσησε την ευκαιρία του αιώνα. Ο ρωσικός αγωγός πάει Βουλγαρία!

2712
κυβέρνηση

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά, εγκαταλείποντας και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την Συμφωνία Λαφαζάνη με την Ρωσία τον Μάιο του 2015 για την διέλευση από την Ελλάδα του μεγάλου αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το Νοβοροσίσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του ευρωπαϊκού τμήματος της Τουρκίας προς Ιταλία και Κεντρική Ευρώπη, διέπραξε ένα μείζον εθνικό, οικονομικό, ενεργειακό και γεωπολιτικό έγκλημα και κλώτσησε την ευκαιρία του αιώνα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Η εγκατάλειψη από την κυβέρνηση μιας συμφωνίας με την Ρωσία, που θα έφερνε το 50% του αγωγού στα ελληνικά χέρια, με συνέπεια οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως και φτηνή ενέργεια, εξώθησε την ρωσική κυβέρνηση να επιλέξει κάτι που δεν επιθυμούσε με τίποτα και απέφευγε όπως «ο διάβολος το λιβάνι»: να περάσει τον αγωγό προς Κεντρική Ευρώπη διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας και της Τουρκίας (Turkish Stream) από την Βουλγαρία.

Όπως είναι γνωστό, η διακρατική Συμφωνία που είχε υπογράψει στην Πετρούπολη (Λενινγκράντ) ο Παν. Λαφαζάνης ως υπουργός Ενέργειας με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Al. Novak για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, προέβλεπε ότι θα περνούσε από τον αγωγό αυτό και από το ελληνικό έδαφος όλο το φυσικό αέριο που θα προμήθευε και την Ιταλία και όλες τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Τελικά, σύμφωνα με δηλώσεις του Al. Novak, αφού η Συμφωνία Λαφαζάνη μετά από τις πιέσεις των ΗΠΑ στην εθελόδουλη και υπαλληλική κυβέρνηση του «μεταλλαγμένου» ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείφθηκε από την Ελλάδα, η Ρωσία επέλεξε ως προτεραιότητα τον δρόμο Τουρκίας, Βουλγαρίας, Αυστρίας

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά – Σταθάκη φέρει πλέον και πελώριες ποινικές ευθύνες για την τεράστια οικονομική, πέραν των άλλων, ζημία που προκάλεσε στην δεινοπαθούσα χώρα μας.

Ν.Ζ

Ρωσία : Προτεραιότητα μας η γραμμή του Turkish Stream μέσω Βουλγαρίας προς την Ευρώπη

Η συνέχιση της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που θα φθάνει στη Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας και Αυστρίας είναι στις προτεραιότητες μας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

«Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, οδεύσεις. Έχουμε την όδευση Ελλάδα- Ιταλία. Υπάρχει η παραλλαγή το φυσικό αέριο να οδεύει μέσω Τουρκίας προς την Βουλγαρία και εν συνεχεία προς την Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία» δήλωσε ο Νόβακ, σε συνέντευξης του στο κανάλι «Ρωσία24».

«Αυτή τη στιγμή διευρύνονται οι υποδομές που αφορούν την μεταφορά φυσικού αερίου στις χώρες αυτές. Και φυσικά για μας σήμερα, θέμα προτεραιότητας είναι αναμφίβολα, η κατεύθυνση προς την πλευρά της Βουλγαρίας και τη Αυστρίας. Με όλες αυτές τις χώρες έχουν υπογραφεί οδικοί χάρτες για την ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου. Και στις χώρες αυτές όλες προθεσμίες έχουν συμφωνηθεί ως προς τους χρόνους εξ ολοκλήρου με την κατασκευή του «Turkish Stream» επεσήμανε ο Νόβακ.

Από το 2020 η γραμμή προς την Ευρώπη

Η ροή φυσικού αερίου στον αγωγό Turksish Stream, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται, σύμφωνα με το σχεδιασμό θα ξεκινήσει μέσω της δεύτερης γραμμής προς την Ευρώπη την 1η Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό.

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών ισχύος 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων η κάθε μία. Η πρώτη γραμμή θα προμηθεύει με φυσικό αέριο του Τούρκους καταναλωτές, ενώ η δεύτερη θα προμηθεύει τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας