Κρούσματα και κυβερνητικά μέτρα «νεκρώνουν» την πρωτοχρονιάτικη αγορά-«Πεθαίνουν» εστίαση και τουρισμός

612
Κρούσματα και κυβερνητικά μέτρα «νεκρώνουν»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να επιστρέψει το καθεστώς της απαγόρευσης μουσικής σε καταστήματα εστίασης, όπως είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού, με τη μετάλλαξη Όμικρον της αυξημένης μεταδοτικότητας να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει θορυβήσει επιστήμονες και κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν αναμένεται να επιστρέψει το καθεστώς της απαγόρευσης μουσικής σε καταστήματα εστίασης, όπως είχε συμβεί και κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, πράγμα που θα οδηγήσει σε “απονέκρωση” της κίνησης στα καταστήματα.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο, Τετάρτη, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία καλείται να αποφασίσει σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους μόνο για τη χρονική μετάθεσή τους και όχι το είδος των μέτρων.

Η μόνη διαφορά είναι ότι ο αστερίσκος που μπήκε για τη μουσική σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης πλέον επιβάλλεται ως μέτρο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Νέα μέτρα από την Πέμπτη

Την ίδια στιγμή, μοιάζει πολύ πιθανό να αλλάξει και το καθεστώς λειτουργίας στις καφετέριες ακόμα και από την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον είναι φυσιολογικό να σοκάρει. Προσέθεσε ότι παρατηρώντας το ρυθμό μετάδοσης στο εξωτερικό, είναι κάτι που το περιμέναμε και πως πρόκειται για μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας και έκρηξη των θανάτων.

Μάλιστα, τα γνωστά απαράδεκτα και αναποτελεσματικά περιοριστικά μέτρα δήλωσε πως ενδεχομένως να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για δήθεν αναγκαία παρέμβαση.

Ερωτηθείς αν τα μέτρα για τα γήπεδα είναι υπερβολικά δεδομένου ότι ο κόσμος μπορεί να μεταφερθεί σε καφετέριες, απάντησε πως ούτε η καφετέρια θα εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. «Και σε άλλες χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού το ίδιο ισχύει για τα γήπεδα, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία. Το μέτρο έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Τα γήπεδα δυστυχώς είναι χώροι που ο ιός μεταδίδεται εύκολα και έχουμε κίνδυνο υπερμετάδοσης. Είναι αναγκαίο και προσωρινό μέτρο για το επόμενο διάστημα» προσέθεσε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας