Κορονοϊός: Γρήγορο τεστ 40 λεπτών ανέπτυξε ρωσική εταιρεία

842
κορονοΪός

Η ρωσική εταιρεία Generium κατοχύρωσε ένα γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας.

Γρήγορο τεστ για τον κορονοϊό κατοχύρωσε η ρωσική εταιρεία Generium, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας της Ρωσίας, σήμερα, Δευτέρα.

Το συγκεκριμένο «εξπρές – τεστ» για κορονοϊό χρειάζεται μόλις 40 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο, η φαρμακευτική εταιρεία Generium έχει αναπτύξει ένα γρήγορο τεστ για τον εντοπισμό του SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί τον COVID-19 και έχει ήδη προχωρήσει στη σχετική καταχώρηση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιτήρησης για την Υγεία.

«Αυτό είναι το πρώτο ρωσικό γρήγορο τεστ, ικανό να αναγνωρίσει τον κορονοϊό εντός 40 λεπτών, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας δείγματος, με ακρίβεια πάνω από 94%, χρησιμοποιώντας τυποποιημένο εξοπλισμό», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πάνω από 6.000 κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει κατορθώσει να αποτρέψει την ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 6.343 κρούσματα στη χώρα, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 47. Συνολικά 51 άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ανεβάζοντας στους 406 τους ασθενείς που ανάρρωσαν.

Οκτώ φάρμακα για τον κορονοϊό δοκιμάζει η Ρωσία

Την προηγούμενη Τετάρτη, η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, δήλωσε ότι οκτώ καταχωρημένα ρωσικά φάρμακα εξετάζονται αυτή τη στιγμή για το αν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία του COVID-19.

«Εργαζόμαστε για τον έλεγχο των φαρμάκων που είναι ήδη διαθέσιμα για τη θεραπεία της νέας λοίμωξης από κορονοϊό. Τώρα δοκιμάζουμε οκτώ φάρμακα που είναι ήδη καταχωρημένα στη Ρωσία και αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με τη δυνατότητα αντιμετώπισης της νέας λοίμωξης από κορονοϊό (από αυτά τα φάρμακα) θα ληφθούν από εμάς στις 10 Απριλίου», δήλωσε ο Γκολίκοβα.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα ελεγχθούν 22 νέα φάρμακα, που παρουσιάστηκαν από το τμήμα της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών της Σιβηρίας και τα αποτελέσματα των δοκιμών τους θα αποκαλυφθούν επίσης στις 10 Απριλίου.

Τρία εμβόλια δοκιμάζονται στη Ρωσία

Παράλληλα, Ρώσοι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε τρία εμβόλια, όπως έχει γίνει γνωστό και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Ιούνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας