Κορονοϊός: Ακόμα τρεις ιταλικές περιφέρειες ζήτησαν την βοήθεια της Ρωσίας!

1206
περιφέρειες

Όπως γνωστοποίησε ο Ρώσος πρέσβης στη Ρώμη, Σεργκέι Ραζόβ, άλλες τρεις περιφέρειες της Ιταλίας, πέραν της Λομβαρδίας, υπέβαλαν αίτημα υγειονομικής βοήθειας στην Ρωσία.

«Η είδηση της ηρωικής δουλειάς των Ρώσων στρατιωτικών γιατρών γρήγορα εξαπλώθηκε σ’ όλη την Ιταλία. Λαμβάνουμε χιλιάδες κλήσεις και επιστολές, με λόγια ευγνωμοσύνης προς τη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος απάντησε θετικά στο αίτημα του Ιταλού πρωθυπουργού για παροχή βοήθειας» ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Και πρόσθεσε: «Οι κυβερνήτες και άλλων περιοχών της Ιταλίας έχουν ήδη στραφεί προς τη Ρωσία, καταθέτοντας αίτημα για να στείλουμε τους στρατιωτικούς ιατρούς μας. Έχουμε λάβει τέτοιου είδους αιτήματα από τον κυβερνήτη του Πιεμόντε, του κυβερνήτη της Απουλίας και τον κυβερνήτη του Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, πάνω από 15 αεροσκάφη της Ρωσικής Αεροπορίας προσγειώθηκαν στην πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας, μεταφέροντας περισσότερους από 100 Ρώσους στρατιωτικούς ιολόγους και ειδικούς στην επιδημιολογία, όπως και οκτώ ιατρικές – νοσηλευτικές ταξιαρχίες.

Η εξέλιξη αυτή, αποτέλεσε συνέπεια των διμερών συνομιλιών μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τζουζέπε Κόντε, με στόχο την ανάσχεση της διασποράς του ιού στη γειτονική χώρα.

Πέραν των Ρώσων ιατρών, η Μόσχα απέστειλε και εξοπλισμό διάγνωσης και απολύμανσης, προκειμένου να επιβραδυνθεί ο ρυθμός επέκτασης του COVID-19.

Σε όλες τις περιοχές, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της ρωσικής υγειονομικής βοήθειας μειώθηκαν οι θάνατοι και τα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής, η Ιταλία, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, «μετράει» πάνω από 25.000 θανάτους και 189.000 κρούσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας