Στο Ψυχρό Πόλεμο και η Ιταλία-Aπέλασε για «κατασκοπεία» δυο Ρώσους διπλωμάτες

557
το Ψυχρό Πόλεμο και η Ιταλία

Στην απέλαση δύο Ρώσων αξιωματούχων προχώρησαν οι ιταλικές αρχές μετά τη σύλληψη αξιωματικού του ναυτικού της χώρας με την κατηγορία ότι έδωσε απόρρητα έγγραφα σε έναν από τους δύο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επενέβη κατά τη διάρκεια μας «παράνομης συνάντησης» του Ιταλού με έναν Ρώσο αξιωματούχο, αμέσως μετά την παράδοση εγγράφων με ανταλλαγή χρηματικό ποσό. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για σοβαρά εγκλήματα που σχετίζονται με κατασκοπεία και παραβίαση της εθνικής ασφάλειας της χώρας, ενώ ο Ιταλός αξιωματικός έχει συλληφθεί.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη. Σεργκέι Ραζόφ, σήμερα το πρωί για εξηγήσεις με τον υπουργό Λουίτζι ντι Μάιο να γράφει στο Facebook ότι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που εμπλέκονται στο περιστατικό έχουν απελαθεί.

Η ρωσική πρεσβεία επιβεβαίωσε την σύλληψη του στελέχους της στρατιωτικής αντιπροσωπείας της, όμως δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «λυπάται για την απέλαση δύο εργαζομένων. Ερευνάμε τις συνθήκες πίσω από αυτή την απόφαση.

Θα προβούμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα της απάντησής μας για αυτό το μέτρο που δεν αντιστοιχεί το καλό επίπεδο των διακρατικών σχέσεων».

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα η περιβόητη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης μέσα στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου στην ιταλική πρωτεύουσα. Ο αξιωματικός του ναυτικού φέρεται να έλαβε 5.000 ευρώ μετρητά για να παραδώσει πληροφορίες που προήλθαν από μονάδα του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι ο συλληφθείς πούλησε άκρως απόρρητους φακέλους του ΝΑΤΟ, αλλά και ευαίσθητες πληροφορίες για τις ιταλικές στρατιωτικές τηλεπικοινωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας