Κλείνει το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο της Αττικής στο Ελληνικό: Δώρο στον Λάτση!

2536
αμαξοστάσιο

Παύει να λειτουργεί το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο του λεκανοπεδίου Αττικής, που βρίσκεται από το 2002 κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ως συνέπεια της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.
Η διακοπή λειτουργίας του αμαξοστάσιου της ΟΣΥ, που καλύπτει 80 στρέμματα στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, θα επιβαρύνει το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, που θα απαιτηθούν για την κατασκευή νέου στην περιοχή ή για την επέκταση αυτών που λειτουργούν ήδη εκεί, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα 350 λεωφορεία (το 25% των γραμμών της ΟΣΥ) που εξυπηρετούσε μέχρι τώρα το αμαξοστάσιο του Ελληνικού.
Το ακόμη πιο τραγικό, έως τραγελαφικό, είναι το γεγονός ότι πρώτα έγινε το ξεπούλημα του Ελληνικού και μετά αναζητείται λύση για το αμαξοστάσιο. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Ο κύριος αυτός δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με την αποδιοργάνωση των μαζικών μεταφορών, αλλά γιατί η διατήρηση του αμαξοστασίου καθυστερεί την επένδυση στο Ελληνικό! Με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη να απαντάει πως η ευθύνη βαρύνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας