Η κυβέρνηση έδωσε σαν κοινωνικό μέρισμα… λεφτά που χρωστούσε!

1191
μέρισμα

Χωρίς περιστροφές, ευρωπαϊκή πηγή χθες γύμνωσε την αλήθεια του φετινού κοινωνικού μερίσματος. «Τα λεφτά του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι καινούργια λεφτά, αλλά προέρχονται από την υποχρηματοδότηση των κοινωνικών δαπανών το 2017» δήλωσε ευθαρσώς, αποκαθηλώνοντας το κυβερνητικό στόρι για χρήματα τα οποία προήλθαν από την πάταξη της φοροδιαφυγής των ισχυρών και κατανέμονται στα πλέον αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

«Δεν είναι λεφτά τα οποία έπεσαν από το ελικόπτερο, δεν ήταν έξτρα χρηματοδότηση, αλλά ό,τι έπρεπε να έχει χρηματοδοτηθεί» έλεγε η ίδια πηγή, λίγα λεπτά αργότερα, αναλύοντας ευρώ – ευρώ το κοινωνικό μέρισμα των 1,4 δισ. ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Αποκάλυψε δηλαδή ότι ενώ το σχέδιο ήταν να λάβουν φέτος 700.000 φτωχοί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, περίπου 200.000 το στερήθηκαν. Και τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμο  άλλωστε δείχνουν ότι τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για δαπάνες Ασφάλισης, Περίθαλψης και Κοινωνικής Προστασίας, άλλαξαν δρόμο και κατέληξαν να δοθούν σαν «παροχές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας