Κλήση σε απολογία με κατηγορίες του μισού Ποινικού Κώδικα κατά Λαφαζάνη

21170
λαφαζάνης

Λαφαζάνης: Η τρομοκρατία με τις εκδικητικές διώξεις στο πρόσωπο μου δεν θα περάσει

Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον – άκουσον, το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εξέταση μου και η προσωπική μου κλήση σε απολογία αφορά κατηγορίες που συνδέονται με το μισό σχεδόν ποινικό κώδικα ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων σχετικά με την δράση μου ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

Μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο.

Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο.

Μια κυβέρνηση επίσης της γενικής φτωχοποίησης, που ουσιαστικά στηρίζεται στην συναίνεση όλων των κατεστημένων κομμάτων, φαίνεται ότι αποφάσισε, πλέον, να εγκαινιάσει μια νέα περίοδο καθαρών και απροσχημάτιστων πολιτικών διώξεων, εκδικητικών όσων αφορά το πρόσωπο μου, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις, το φρόνημα και την ανερχόμενη δυναμική κινημάτων και πολιτικών δυνάμεων που δεν υποκύπτουν, δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν πτοούνται, δεν απογοητεύονται και αντιθέτως, συνεχίζουν να σηκώνουν ψηλά τις σημαίες μιας Αριστεράς την οποία η κυβέρνηση πρόδωσε αλλά η οποία παραμένει ζωντανή, διατηρώντας ζωντανά τα μεγάλα σύγχρονα οράματα μιας κοινωνίας με ανθρωπιά και ελευθερία.

Είναι η πρώτη φορά που υφίσταμαι δίωξη μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστην στην χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη. Είναι τραγικό όχι για μένα αλλά για τη χώρα ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες οι οποίες αφορούν το μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας.

Αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές τις ξέρουμε να εφαρμόζονται μόνο στην γειτονική Τουρκία, ενάντια στις οποίες προσωπικά έχω αγωνιστεί όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και μέσα στη Τουρκία από την Άγκυρα και την Κων/πολη.

Η κυβέρνηση και όλο το μνημονιακό κατεστημένο δεν ενοχλούνται μόνο και αποκλειστικά από την στάση μου και τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας από άδικους, αυθαίρετους και αντιδημοκρατικούς πλειστηριασμούς. Δεν ενοχλούνται μόνο από τους αγώνες μας ενάντια στις αποκοπές ρεύματος τις οποίες σχεδιάζουν να πολλαπλασιάσουν σε βαθμό εφιάλτη για την κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Δεν ενοχλούνται ακόμα μόνο από την πολιτική και κοινωνική μας αντίσταση για αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, εργασιακές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση και το μνημονιακό κατεστημένο ενοχλούνται κυρίως για την δυναμική ανοδική πορεία της Λαϊκής Ενότητας, την οποία ματαίως προσπαθούν να αποκρύψουν με τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις τους και το γεγονός ότι αυτή η ανοδική πορεία της ΛΑ.Ε μπορεί να διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό χάρτη στο επόμενο διάστημα,  που μπορεί να πετάξει στα σκουπίδια όλη την Ελλάδα της παρακμής, της διαφθοράς, της πολιτικής απάτης, της διαπλοκής, της κλεψιάς και της ξενοδουλείας.

Η δίωξη στο πρόσωπο μου, δεν θέλει να φοβίσει εμένα προσωπικά, κάτι το οποίο οι μισαλλόδοξοι παλιοί σύντροφοί μου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να συμβεί στον αιώνα τον άπαντα.

Η δίωξη στο πρόσωπο μου όπως και η δίωξη των τριών αγωνιστών που δικάζονται την Τρίτη στη Σχολή Ευελπίδων για την αντίσταση τους στους πλειστηριασμούς, των 20 αγωνιστών που διώκονται για τον ίδιο λόγο από το Βόλο, των 15 που διώκονται στο Ναύπλιο, των 2 στη Θεσσαλονίκη, αυτό που επιδιώκει είναι να τρομοκρατήσει ένα ολόκληρο κίνημα, ίσως το πιο χαρακτηριστικό αυτήν την περίοδο που εξαπλώνεται, που είναι επίφοβο και απειλητικό, έχει αποτελεσματικότητα και σημειώνει νίκες.

Διαβεβαιώνουμε τους πλαστογράφους, μισαλλόδοξους, καρεκλοθήρες της εξουσίας οι οποίοι φιλοδοξούν να συναγωνιστούν σε διώξεις τις χειρότερες στιγμές εκδικητικότητας που έζησε η χώρα μας στη μετεμφυλιακή περίοδο, ότι δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν και ότι τα μακάβρια αντιδημοκρατικά σχέδια τους θα πέσουν στο κενό.

Οι μέρες που έχουν απομείνει για την αντιδημοκρατική εξουσία τους είναι μετρημένες, όπως σύντομα η χώρα θα γνωρίσει μια νέα Άνοιξη και καινούργια ελπίδα μέσα από τη συντριβή όλων των μνημονιακών δυνάμεων της καταστροφής.

 

Δήλωση του Σαράντου Θεοδωρόπουλου Νομικού Συμβούλου Παναγιώτη Λαφαζάνη

Με αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης και πραγματικής κατάπληξης έλαβα γνώση της κωμικοτραγικής Κλήσης Παροχής Εξηγήσεων με την οποία για πρώτη φορά μετά την εποχή του Στυλιανού Παττακού καλείται στη χώρα μας ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας Αρχηγός Πολιτικού Κόμματος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του δράση.

Με μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το Καθεστώς του Ερντογάν  η πολιτική κινηματική αντίδραση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταμφιέζεται σε αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων. Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε  κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων.

Ευτυχώς που στης 7 Μαρτίου  του 2018, 21 Μαρτίου του 2018 και 28 Μαρτίου του 2018 ο φακός των δημοσιογράφων απαθανάτισε το όργιο της ασφυξιογόνου καταστολής του κινήματος και η κοινή γνώμη έχει άποψη για τις έωλες κατηγορίες που απαγγέλλονται κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την εκδικητική τιμωρία του για τη συνεπή πολιτική του πορεία.

Πρέπει να σας ενημερώσω ότι το μόνο αναλόγου γελιότητος κείμενο απαγγελίας ποινικής κατηγορίας το οποίο έχω υπόψιν μου ,είναι το  σημείωμα παροχής εξηγήσεων προς τον συνδικαλιστή Διαμαντή Μαυριδόγλου διότι πέταγε χαρταετό με την οικογένειά του την Καθαρά Δευτέρα του 1960 στους πρόποδες του Υμηττού

Θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στους αγώνες του διότι στην Πατρίδα μας πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες του Πατακού και δεν πρόκειται να έρθουν οι μέρες Ερντογάν.

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

 

Όλες οι κατηγορίες εναντίον Παν. Λαφαζάνη και οι ποινές που επισύρουν

Παραθέτουμε παρακάτω μία προς μία τις κατηγορίες που απευθύνονται κατά του Παν. Λαφαζάνη και ένα προς ένα τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παραβιάζονται και που επισύρουν συνολικά, τουλάχιστον, 9 χρόνια (!) φυλάκισης.

Άρθρο 167 Ποινικού Κώδικα (ΠΚ): Αντίσταση κατά της αρχής (1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 308 ΠΚ: Σωματική βλάβη (6 μήνες κράτηση ή πρόστιμο € 3.000)

Άρθρο 309 ΠΚ: Επικίνδυνη σωματική βλάβη (3 μήνες φυλάκιση)

Άρθρο 315Α ΠΚ: Κατά αστυνομικών (επιβαρυντική περίσταση)

Άρθρο 334-3 ΠΚ: Οικιακή ειρήνη (6 μήνες φυλάκιση)

Άρθρο 381 ΠΚ: Φθορά ξένης περιουσίας (μέχρι 2 χρόνια φυλάκιση)

Άρθρο 382 ΠΚ: Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς (6 μήνες φυλάκιση)

Άρθρο 361 ΠΚ: Εξύβριση (μέχρι 1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 333 ΠΚ: Απειλή (μέχρι 1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 98 ΠΚ: Κατ’ εξακολούθηση (όλα τα παραπάνω)

Άρθρο 94 ΠΚ: Συνολική ποινή

Άρθρο 45 ΠΚ: Συναυτουργία

Άρθρο 189 ΠΚ: Διατάραξη κοινής ειρήνης (μέχρι 1 έτος φυλάκιση)

Άρθρο 42 ΠΚ: Απόπειρα για όλα τα προηγούμενα

ν. 2168/93: Όπλα και πυρομαχικά (από 6 μήνες έως 5 χρόνια φυλάκιση)

ν. 456/76: Πυροτεχνήματα (από 6 μήνες έως 2 χρόνια φυλάκιση)

2 Σχόλια

  1. Το ελληνόφωνο αστικό καθεστώς, ο αμερικάνικος κι ο ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός, καθώς και η αδίστακτη ντόπια πολιτικάντικη “μαφία” των Tσιπρο-Kαμμένων (εντολοδόχων-λακέδων τους), προσπαθούν σήμερα να εκδικηθούν τον Λαφαζάνη, για την τίμια, θαρραλέα, φιλολαϊκή, δημοκρατική και πατριωτική στάση του στους μαύρους τούτους καιρούς. Προσπαθούν επίσης τα μαύρα αυτά κοράκια να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη και το λαό, πριν ξεσηκωθεί και τους στείλει … στον αγύριστο. Επιβάλλεται τώρα μια γενικευμένη λαϊκή κινητοποίηση και ένα παν-αριστερό ενωτικό και δυναμικό κίνημα στους δρόμους όλης της Ελλάδας, ώστε το “κατηγορητήριο” της μαύρης αντίδρασης κατά του Λαφαζάνη να ταφεί, το συντομότερο δυνατόν, στο … αποχωρητήριο της ιστορίας! Να τσακίσουμε τώρα εν τοις πράγμασι τους βρικόλακες, τους Εφιάλτες, τις σκευωρίες του νεοαποικιακού καθεστώτος τους, είναι το άμεσο καθήκον κάθε τίμιου, προοδευτικού, κομμουνιστή και πατριώτη σ’ αυτή τη χώρα. AΠΑΛΛΑΓΗ του ΛΑΦΑΖΑΝΗ από κάθε στημένη σκευωρία της αντίδρασης είναι το αυτονόητο που απαιτούμε τούτη την ώρα. ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ όλων όσοι ξεπούλησαν τον τόπο, την εργατιά και το λαό μας θα είναι το αυτονόητο και αναπόφευκτο αυριανό αίτημά μας. Ας τρέμουν το Λαό που ξυπνά τα πολιτικάντικα ασπόνδυλα κάθε μάρκας!

  2. Μετά την αρπαγή του εθνικού πλούτου, τη συντριβή του βιοτικού επιπέδου τη μετατροπή της χώρας σε δυτικό προτεκτοράτο και γεωπολιτικό συμπλήρωμα του Ισραήλ, ήρθε η ώρα της παραδειγματικής καταστολής και των ελάχιστων πολιτικών προσώπων που αντιστέκονται, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Καιρός να (ξανα)ξεκινήσουμε τον αγώνα για ανεξαρτησία. Να αποτινάξουμε την ευρωαμερικανική σκλαβιά. Δικαιούμαστε να ζούμε σε ένα κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας