Κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Υγεία. Πλ. Κλαυθμώνος, Τετάρτη 16/10

900
συμβασιούχων

Συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 4 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, με βασικό αίτημα την κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν στον χώρο της υγείας.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε μεγάλη σύσκεψη των συμβασιούχων από όλες τις κατηγορίες (επικουρικοί, πρόγραμμα ΟΑΕΔ, Ατομικές συμβάσεις κ.λπ.) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ύστερα από πρόσκληση 11 Σωματείων.

Από τοποθετήσεις που έγιναν στη σύσκεψη, φάνηκε καθαρά ότι οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τη μόνιμη και σταθερή εργασία μέσα από την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου και να μην ακολουθήσουν τις σειρήνες του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που τους προτείνουν ως διέξοδο διαγωνισμούς, μοριοδοτήσεις και προσωρινές παρατάσεις των συμβάσεων.

Αποφασίστηκε, επίσης, στο αγωνιστικό πλαίσιο αιτημάτων, να τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της υγείας, τη στελέχωση των μονάδων υγείας με μόνιμο προσωπικό, τις αυξήσεις στους μισθούς, το ανθυγιεινό επίδομα και την επέκταση των Βαρέων και Ανθυγιεινών στο Δημόσιο. Συμφωνήθηκε και η έκδοση κοινής αφίσας που να προβάλλει την κινητοποίηση καθώς και το πλαίσιο αιτημάτων.

Οι συμβασιούχοι αλλά και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Σωματείων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη δεσμεύτηκαν να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια στα νοσοκομεία για την ενημέρωση των εργαζομένων προκειμένου η κινητοποίηση στις 16 Οκτωβρίου να είναι μαζική.

Τέλος, συμφωνήθηκε τα Σωματεία να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου η απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Οκτωβρίου που έχει αποφασιστεί από τις υγειονομικές Ομοσπονδίες να έχει επιτυχία ενώ υπήρξε πρόταση να συμμετέχουν με διακριτό μπλοκ στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και την πορεία που θα ακολουθήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας