Και συ Δούρου;

3586
δούρου

Η είδηση αναφέρει πως η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου μηνυτήρια αναφορά, με την οποία ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τους θανάτους και την καταστροφή περιουσιών στη Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο.
Φίλος της στήλης που πληροφορήθηκε την είδηση μας έλεγε με κακεντρέχεια ότι τα μόνα πράγματα που δεν έχουν όρια σε αυτήν την χώρα είναι η δημαγωγία, ο φτηνός αντιπερισπασμός και η υπεκφυγή.
Πάντως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν η κυρία Περιφερειάρχης μας έλεγε τι θα έπρεπε να γίνει, ειδικά σε αντιπλημμυρικά έργα, στις περιοχές της Μάνδρας και της Ν. Περάμου, από ποιους και από ποιες αρχές και γιατί δεν έγινε.
Θα ήταν ενδιαφέρον, επίσης, να μας πει η κυρία Περιφερειάρχης πως προέκυψε κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, στις 6/11, πως “όλοι οι συμμετέχοντες φορείς, ενόψει της αντιπλημμυρικής και αποχιονιστικής περιόδου βρίσκονται σε ετοιμότητα” και ότι “οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις επερχόμενες συνθήκες της χειμερινής περιόδου”.
Τέλος, θα ήταν καλό να δούμε, αν υπάρχει, κρατικό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) αυτοδιοικητικό σχέδιο των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στο Λεκανοπέδιο Αττικής και ειδικά στη Δυτική Αττική καθώς και τον κατάλογο των σχετικών έργων που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ή πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο.
Όσο για την γενναιόδωρη διαβεβαίωση της Ρένας Δούρου ότι “εάν προκύψουν δικές μου ευθύνες, θα τις αναλάβω“, μάλλον ως ειρωνεία και μόνο μπορεί να εκληφθεί.

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας