Καθήκοντα σεκιούριτι αναθέτει ο Πολάκης στους νοσηλευτές!

1972
σεκιούριτι

Καθήκοντα σεκιούριτι αναθέτει ο ανεκδιήγητος Πολάκης στους νοσηλευτές των νοσοκομείων, επιφορτίζοντάς τους και με πρόσθετες υποχρεώσεις, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες εντατικής εργασίας που έχουν επιβληθεί για την παραγωγή των ματωμένων πλεονασμάτων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει ο Παύλος Πολάκης ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας και η οποία δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 1310Β/2019, οι νοσηλευτές αναλαμβάνουν τον έλεγχο τόσο των επισκεπτών και των αποκλειστικών στα νοσοκομεία, όσο και της διακίνησης διαφημιστικού υλικού.

Όπως επισημαίνουν συνδικαλιστικοί κύκλοι στον χώρο της δημόσιας υγείας, η απόφαση αυτή είναι το λιγότερο απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί. Κι αυτό, διότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιβαρύνει με επιπλέον καθήκοντα το νοσηλευτικό προσωπικό, και μάλιστα με καθήκοντα σεκιούριτι, την ώρα που με τις πολιτικές του (όπως άλλωστε έκαναν και οι προκάτοχοί του) τα μνημονιακά χρόνια το έχει αποδεκατίσει, το έχει εξουθενώσει, οι προσλήψεις είναι… όνειρο θερινής νυκτός, με αποτέλεσμα νοσηλευτές και νοσηλεύτριες να τρέχουν να προλάβουν, έστω και τα βασικά, από τα σημαντικά καθήκοντα που έχουν στο σύστημα της υγείας.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως η απόφαση αυτή είναι το λιγότερο απαράδεκτη και πρέπει άμεσα να ανακληθεί, πολλώ δε μάλλον όταν θα οδηγήσει τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες σε αντιπαραθέσεις με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με τους οποίους εκ του ρόλου τους θα πρέπει να διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Κι αυτό το γνωρίζει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τέλος, δεν μπορεί να μην περάσει ασχολίαστο το γεγονός ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης των νοσοκομείων το οικογενειακό περιβάλλον των ασθενών αναγκάζεται να παραμένει δίπλα τους για να βοηθήσει στην φροντίδα τους. Σε αντίθετη περίπτωση, οι ασθενείς και οι οικογένειές τους πληρώνουν αδρά για να έχουν φροντίδα από αποκλειστικές νοσοκόμες αλλά και για την ενοικίαση εξοπλισμού και υπηρεσιών, όπως καρέκλες, τηλεοράσεις, ασθενοφόρα κ.λπ., γεγονός που καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης περί βελτίωσης της κατάστασης του υγειονομικού συστήματος και δωρεάν παροχές υγείας στους πολίτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας