Κίτρινα γιλέκα και «κονβόι ελευθερίας» από κοινού κατά Μακρόν στο Παρίσι!

768
Κίτρινα γιλέκα και «κονβόι ελευθερίας»

To κίνημα των οδηγών στον Καναδά που αποκλήθηκε «κονβόι της ελευθερίας» έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις καθώς οι πολίτες εκτός από τα περιοριστικά μέτρα κατά της COVID19 είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια την ενεργειακή κρίση και όλα όσα περιλαμβάνονται στην ατζέντα των παγκοσμιοποιητικών ελίτ.

Επόμενη στάση το Παρίσι και ύστερα οι Βρυξέλλες, η καρδιά της ΕΕ. Στο Παρίσι από διάφορες πόλεις σε όλη τη Γαλλία κατευθύνονται τα «Κονβόι της Ελευθερίας», έχοντας ως έμπνευσή τους τις διαδηλώσεις στον Καναδά. Και όπως στον Καναδά στόχος στόχος των διαδηλωτών είναι ο Τ.Τριντό στην Γαλλία είναι ο Μακρόν. Ο εμπνευστής όλων των  αντι δημοκρατικών μέτρων  της τελευταίας διετίας.

Οι διαμαρτυρίες των οδηγών έρχονται σε συνέχεια διαδηλώσεων με αφορμή τους κανόνες του εμβολιαστικού πιστοποιητικού στη Γαλλία -που απαιτούν από τους πολίτες να επιδεικνύουν αποδεικτικά στοιχεία του εμβολιασμού τους έναντι της COVID για να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους.

Ενώ στον Καναδά οι διαδηλώσεις έχουν συνασπίσει τους οδηγούς φορτηγών που έχουν εξοργιστεί από το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους για να διασχίσουν τα σύνορα, στη Γαλλία είναι οι απλοί άνθρωποι, οργισμένοι με τους περιορισμούς της COVID, που παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για να διαμαρτυρηθούν.

Στην Τουλούζη, ένα κονβόι από βαν, τροχόσπιτα και αυτοκίνητα ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, από χώρο στάθμευσης, ενώ τους αποχαιρέτισε πλήθος που φορούσε τα χαρακτηριστικά «κίτρινα γιλέκα» που κυριάρχησαν στις διαδηλώσεις του ομώνυμου κινήματος.

Τα διαφορετικά κονβόι αναμένεται να φθάσουν έξω από το Παρίσι αργότερα σήμερα. Οι συμμετέχοντες ελπίζουν να συγκεντρωθούν το βράδυ κοντά το Παρίσι και να περάσουν τη νύχτα εκεί, και στη συνέχεια να συμμετάσχουν το Σάββατο σε διάφορες εκδηλώσεις κατά του εμβολιαστικού πάσου, του οποίου ζητούν την απόσυρση, καθώς και εναντίον κάθε μέτρου περιορισμού ή καταπίεσης που σχετίζεται με τον εμβολιασμό, πέρα από τις διεκδικήσεις τους για την αγοραστική δύναμη, που έχει γίνει σημαντικό θέμα της εκστρατείας δεδομένου του πληθωρισμού και της ανόδου των τιμών των καυσίμων.

Ορισμένοι θέλουν στη συνέχεια να προσπαθήσουν να κάνουν πορεία προς τις Βρυξέλλες για μια «ευρωπαϊκή συγκέντρωση» η οποία προγραμματίζεται για τη Δευτέρα. Οι βελγικές αρχές έχουν, ωστόσο, αποφασίσει να τους απαγορεύσουν την πρόσβαση στην πρωτεύουσα. Στο Παρίσι, η αστυνομία εξέδωσε χθες εντολή για την απαγόρευση της κινητοποίησης καθώς υπάρχει «κίνδυνος διατάραξης της δημόσιας τάξης». Σήμερα το απόγευμα, διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού θα εξετάσει προσφυγή κατά της απαγόρευσης αυτής.

«Εάν ο κόσμος θέλει να διαμαρτυρηθεί με φυσιολογικό τρόπο, μπορούν να το κάνουν. Εάν θέλουν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία, θα επέμβουμε», δήλωσε χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν στον τηλεοπτικό σταθμό LCI.

Η εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων» συντάραξε την προεδρία του Μακρόν για πολλούς μήνες και αποκάλυψε μια βαθιά ριζωμένη οργή έξω από τις μεγάλες πόλεις για το υψηλό κόστος διαβίωσης και την αστική ελίτ που θεωρείται ότι είναι αποκομμένη από τις καθημερινές δυσκολίες των απλών ανθρώπων.

Με το σπιράλ των ενεργειακών τιμών και την ισχυρή οικονομική ανάκαμψη να οδηγούν υψηλότερα τον πληθωρισμό, τα νοικοκυριά νιώθουν και πάλι οι προϋπολογισμοί τους να συμπιέζονται, με την κυβέρνηση να λαμβάνει αποσπασματικά μέτρα για να περιορίσει την απογοήτευση των ψηφοφόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας