Κέρκυρα: εργατικό ατύχημα σε σουπερμάρκετ

1452
Κέρκυρα

Εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 4 Αυγούστου στο σουπερμάρκετ «Δήμητρα» στην Αχαράβη, στην Κέρκυρα, όταν 35χρονος εργαζόμενος που εκτελούσε εργασίες χτυπήθηκε στο μάτι από γάντζο, που χρησιμοποιείται για το κρέμασμα κρεάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να χάσει το μάτι του και μέχρι τώρα να νοσηλεύεται στο ΓΝ Κέρκυρας.

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για «εργοδοτικό έγκλημα», σημειώνοντας πως έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο «τέτοιων εγκλημάτων που η εργοδοσία και το κράτος της τα χαρακτηρίζουν ως «εργατικά ατυχήματα»… Δυστυχώς και αυτό το τραγικό συμβάν δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός ή ένα μεμονωμένο περιστατικό και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται στην «κακιά την ώρα» ή στο «κακό μας το ριζικό»… Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που συνάδελφός μας πέθανε εν ώρα εργασίας σε αντίστοιχο «εργατικό ατύχημα» σε υποκατάστημα του «Βασιλόπουλου» στην Πάτρα».

Να σημειωθεί πως η απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση οιοδήποτε εργαζομένου σε οποιοδήποτε πόστο, ακόμα και αν δεν έχει καμία σχέση με αυτό, ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί την κερδοφορία της εργοδοσίας (εργαζόμενοι πολυμηχανήματα), η εντατικοποίηση της δουλειάς και η ελαστικοποίηση των ωραρίων λειτουργίας, η αύξηση με μια λέξη της εκμετάλλευσης που βιώνουν οι εργαζόμενοι αποτελούν τις βασικές αιτίες τέτοιων «εργατικών ατυχημάτων». Το μόνο που ενδιαφέρει την εργοδοσία, που εκμεταλλεύεται το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο που όχι μόνον διατηρεί αλλά και επεκτείνει η κυβέρνηση, είναι να αυγατίσουν τα κέρδη τους.

Αυτό είναι το περιεχόμενο της «δίκαιης ανάπτυξής» και της «επιστροφής στην κανονικότητα» που διαλαλούν κυβέρνηση, εργοδότες και Κοινωνική Συμμαχία.». Κέρδη για τα αφεντικά, φτώχεια, εξαθλίωση, «ατυχήματα», ακόμα και θάνατος για τους πολλούς, τους εργαζομένους, τους παραγωγούς όλου του πλούτου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας