Κέρκυρα:Γιατρός παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

586
Γιατρός παρέλυσε στα κάτω άκρα

Δεύτερο περιστατικό παράλυσης στα κάτω άκρα, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σημειώνεται μέσα σε λίγα 24ωρα στην Κέρκυρα. 

Συγκεκριμένα ένας γιατρός νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες.

Όπως αναφέρει το corfunews.gr ο γιατρός έκανε χθες την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το βράδυ δεν ένιωθε καλά με τον οργανισμό του να εξασθενεί και να νιώθει παράλυση στα κάτω άκρα και πόνους στην μέση.

Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι προήλθε και να του χορηγήσουν την κατάλληλη αγωγή.

Δεύτερο περιστατικό στην Κέρκυρα

Αυτός είναι ο δεύτερος υγειονομικός που εμφανίζει παράλυση μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Υπενθυμίζουμε ότι τα ίδια συμπτώματα εμφάνισε και μία 42χρονη νοσηλεύτρια από την Κέρκυρα.

Γιατροί του νοσοκομείου εξετάζουν τη συσχέτιση του γεγονότος με τον εμβολιασμό της για COVID-19, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όσον αφορά τη νοσηλεύτρια, ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είχε δηλώσει μετά το περιστατικό πως συνδέεται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Εξαιτίας αυτής της δήλωσης του διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τους γιατρούς η νοσοκόμα παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré (είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας