Κάλεσμα συγκρότησης Επιτροπής Αγώνα για το Σκοπιανό και την μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική

9586
αγώνα

Εκδήλωση για την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για το Σκοπιανό και την μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική πραγματοποιείται την Δευτέρα 11/6/2018 στις 6 μ.μ., στα γραφεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Τζορτζ 9, στην Πλατεία Κάνιγγος.

E-mail: epitropi.agona@yahoo.com

Εισηγητές: Στοφορόπουλος Θέμος, Μηλιαράκης Μανώλης, Σχοινά Κατερίνα, Κουμάκης Λεωνίδας, Αποσκίτης Λεωνίδας.

Το κείμενο πάνω στο οποίο γίνεται το κάλεσμα και το οποίο προσφέρεται για υπογραφές είναι το εξής:

Η Ελλάδα μετά από χρόνια μνημονιακής υποδούλωσης και λεηλασίας, αποδομείται και σε ό,τι αφορά την ίδια την υπόστασή της. Διακυβεύεται «η συνέχεια και η συνοχή της», με την μορφή που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Το  μοντέλο των διεθνών σχέσεων και ο περίγυρός μας έχουν αλλάξει κατά πολύ.

Σήμερα ενθαρρύνονται και νομιμοποιούνται εθνικιστικές βλέψεις σε βάρος μας στην περιοχή. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, στην καλύτερη περίπτωση, αδιαφορούν αν το Αιγαίο ή η Θράκη θα αποτελούν στο μέλλον Ελληνική Επικράτεια. Δεν μπορούμε να προσβλέπουμε ακόμη στις παραδοσιακές «συμμαχίες» και να εξαρτάμε την ασφάλειά και την τύχη της χώρας μας από αυτές.

Σήμερα εκδηλώνονται – όσο ποτέ από το 1974 – ανοιχτές επιβουλές που αφορούν το τόξο «Κύπρος – Αιγαίο – Θράκη», αλλά και την προοπτική αποσταθεροποίησης των βορείων συνόρων μας και συνολικά της Βαλκανικής. Μέσα σε αυτό το γενικότερο τοπίο τίθεται και η απαίτηση για εδώ και τώρα «επίλυση» του Σκοπιανού.

Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε καμία τύχη «ως χώρα και ως λαός» αν επαναλάβουμε και τώρα την πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα χάριν των υποτιθέμενων «συμμάχων». Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι το αποκορύφωμα της άρνησης ενός επίσημου κράτους να προστατέψει το έθνος που βρίσκεται εντός των συνόρων του.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει την αποτελεσματική ειρηνική δύναμη η οποία θα αποτρέψει την Αναθεώρηση των συνόρων και των διεθνών Συνθηκών στην περιοχή.

Με αυτήν την ηθική και πολιτική βάση η χώρα μας πρέπει να στραφεί στην υπεράσπιση της εθνικής και κρατικής κυριαρχίας της και σε μια «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική ικανή να αξιοποιεί τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα έναντι όλων και να αναπτύσσει συμμαχίες προς όφελός της στον πολυ-πολικό κόσμο που έχει αναδυθεί.

Απορρίπτουμε τις απαράδεκτες προτάσεις του κ. Νίμιτς και της Γερμανο-κρατούμενης Ε. Ένωσης που πασχίζουν, μέσω του ονόματος, η Ελλάδα να προσυπογράψει την «αλυτρωτική» ιδεολογία του κράτους των Σκοπίων. Δεν το κάνουν τυχαία. Θέλουν να ρευστοποιήσουν τα σύνορα, να κατακερματίσουν σε αδύναμα «κρατίδια» και τελικά να πολτοποιήσουν και να αναφλέξουν την χώρα μας και την Βαλκανική.

Το γεγονός ότι το μνημονιακό κατεστημένο αγνοεί την εκπεφρασμένη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και σπεύδει να παραδώσει και την υπόθεση αυτή, όπως παραδίδει με τα μνημόνια την κυριαρχία και τον πλούτο της χώρας, δεν σημαίνει πως θα τα καταφέρει. Δεν σημαίνει πως και ο λαός θα παραδοθεί.

Δεν υποχωρούμε, γιατί αυτή η υποχώρηση δεν θα είναι η πρώτη. Θα είναι από τις τελευταίες πριν την οριστική κατάρρευση. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

Υπόγραψε και δήλωσε συμμετοχή: epitropi.agona@yahoo.com

Πρωτοβουλία για την δημιουργία Επιτροπής Αγώνα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας