Κάιρο: «Η κυβέρνηση Σάρατζ έχει χάσει κάθε νομιμότητα-Απέλαση πρεσβευτή της»

1543
απέλαση

Είναι θετικό ότι με τις δηλώσεις του προέδρου της Αιγυπτιακής Βουλής, Ali Abdel Aal, ανοίγει ο δρόμος για να άρει η Αίγυπτος την αναγνώριση του καθεστώτος Σάρατζ στη Τρίπολη, ως νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστά βαρύτατο, έως ανεπανόρθωτο πλήγμα σε βάρος της Τουρκίας και των ανδρεικέλων της στην Τρίπολη. Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρότι η ψευδο-κυβέρνηση Σάρατζ έχει πλήξει βάναυσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας με το Τουρκολυβικό μνημόνιο, συνεχίζει κατά απαράδεκτο και στην ουσία “προδοτικό” τρόπο να την αναγνωρίζει ως επίσημη κυβέρνηση της

Νέα αιφνίδια πολιτική, αυτή την φορά, τροπή παίρνουν τα γεγονότα στη Λιβύη. Ο πρόεδρος του αιγυπτιακού κοινοβουλίου Ali Abdel Aal δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει χάσει νομιμοποίηση προαναγγέλλοντας  την απέλαση του πρεσβευτή της από το Κάιρο.

Πιο συγκεκριμένα ο Abdel Aal είπε:

«Η Λιβύη αντιπροσωπεύει το στρατηγικό βάθος της  εθνικής ασφάλειας της Αιγύπτου και η σταθερότητά της είναι σημαντική.

Το Κάιρο είναι ανοικτό προς όλες τις πλευρές και προτεραιότητα είναι η λύση της λιβυκής κρίσης.

Ο GNA(Σάρατζ) όμως έχει χάσει όλη την νομιμοποίησή του. Ζητούμε την απέλαση του πρεσβευτή του».

https://twitter.com/LNA2019M/status/1272958722403446785

Την ίδια ώρα επιθετικά ελικόπτερα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA-Χαλίφα Χαφτάρ) πετούν πάνω από τις λιβυκές ακτές κοντά στην Σύρτη όπου ανοικτά βρίσκονται τουρκικές φρεγάτες, αλλά σε τέτοιο ύψος που είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους από τα ραντάρ των τουρκικών πλοίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας