Ισραήλ: Ξεκινά αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα

442
επιθέσεις στη Γάζα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα.

«Την περασμένη ημέρα, τα εμπρηστικά μπαλόνια εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο έδαφος του Ισραήλ», δήλωσε ο στρατός του Ισραήλ σε δήλωση.

«Σε απάντηση … μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν στρατιωτικές ενώσεις και έναν τόπο εκτόξευσης πυραύλων που ανήκει στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς».

Οι δημοσιογράφοι του AFP στον παλαιστινιακό θύλακα ανέφεραν επίσης ότι ακούστηκαν εκρήξεις, τις οποίες ο στρατός είπε ότι έπληξαν περιοχές τόσο στην πόλη της Γάζας, όσο και στο Χαν Γιουνίς στα νότια της Γάζας.

Τα εμπρηστικά μπαλόνια και οι αεροπορικές επιθέσεις είναι η τελευταία βία πράξη που δοκιμάζουν την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλιτών και ηγετών της Χαμάς της Γάζας που τέθηκε σε ισχύ στις 21 Μαΐου, ολοκληρώνοντας 11 ημέρες έντονης μάχης.

Ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε σε αντίποινα κύμα απεργιών νωρίς την Τετάρτη, και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν δεύτερο γύρο απεργιών κατά τη διάρκεια της νύχτας από Πέμπτη έως Παρασκευή.

Τα εμπρηστικά μπαλόνια είναι βασικές συσκευές που προορίζονται να βάλουν φωτιά σε χωράφια και θάμνους που περιβάλλουν τον θύλακα της Γάζας.

Ο επικεφαλής του στρατού του Ισραήλ Αβίβ Κοχάβι αργά την Πέμπτη ζήτησε να αυξηθεί η ετοιμότητα των Ισραηλινών δυνάμεων του Ισραήλ για μια ποικιλία σεναρίων, συμπεριλαμβανομένης της επανάληψης εχθροπραξιών ανέφερε η δήλωση του στρατού.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιτίθεται σε στρατιωτικές υποδομές που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση και θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη για όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε η δήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας