Ισπανία: Ακροδεξιές διαδηλώσεις κατά των μέτρων προστασίας από την πανδημία

977
ισπανία

Διαδηλώσεις σε Μαδρίτη, Σεβίλη και Βαρκελώνη διοργάνωσε την Παρασκευή 22 Μαΐου το ακροδεξιό κόμμα VΟΧ, απαιτώντας την άρση των μέτρων προστασίας του πληθυσμού από τον κορονοϊό.

Η Ισπανία, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 29.000, με συνέπεια να επιβάλλει μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην Ευρώπη, άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα. Ωστόσο, η άρση αυτή δεν αφορούσε τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, τις πόλεις που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό. Στις δύο αυτές πόλεις η χαλάρωση των μέτρων θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα.

Οι διαδηλωτές, που κατέβηκαν με τα αυτοκίνητά τους και κορνάριζαν, υψώνοντας πικέτες που χαρακτήριζαν ψέματα τα όσα ανακοινώνονται για τους χιλιάδες νεκρούς, ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας, κατηγορώντας τους ότι επιβάλλοντας  καραντίνα έπληξαν την οικονομία.

Ο ηγέτης του VOX, Σαντιάγο Αμπάσκαλ, που ήταν επικεφαλής της διαδήλωσης στη Μαδρίτη, εκφώνησε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό EsRadio, ώστε να την ακούν όσοι βρίσκονταν στα αυτοκίνητά τους. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι άμεσα υπεύθυνη για τη χειρότερη διαχείριση της κρίσης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Στις ακροδεξιές κινητοποιήσεις αντιτάχθηκαν ομάδες νοσοκομειακών, ενώ τον γύρο του κόσμου κάνει φωτογραφία νεαρής νοσηλεύτριας που τόλμησε να αντιπαρατεθεί στην ακροδεξιά κινητοποίηση στη Μαδρίτη με πλακάτ, στο οποίο χαρακτήριζε “μολυσμένους” τους φασίστες και “ιό” τον φασισμό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας