Συγκέντρωση αναπήρων στα ΚΕΠΑ κατά περικοπών. Παρασκευή 29/11

856
κεπα

Παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στα ΚΕΠΑ (Πειραιώς 181) στις 9.30 π.μ. διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) ενάντια στο κόψιμο 173 εκατ. ευρώ από τα επιδόματα των ΑμεΑ, στον προϋπολογισμό του 2020. Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου για το Ασφαλιστικό. Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ επισημαίνει:

Δεν τσιμπάμε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού για το πώς θα μοιραστεί το μέρισμα -το είπαν και κοινωνικό-. Μας χαρατσώνουν τη ζωή. Έχουν πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις. Χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες δεν μπορούν να κάνουν τις θεραπείες τους ή τις κάνουν πλημμελώς επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν. Κόβουν εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, από παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Έχουμε μπει στον 3ο μήνα της σχολικής χρονιάς και πολλά παιδιά με αναπηρίες δεν έχουν πάει ακόμα σχολείο και θέλουν να μας κλείσουν το στόμα με λίγα ψίχουλα. Ετοιμάζονται να ξηλώσουν ότι έχει απομείνει στη κοινωνική ασφάλιση με το σχέδιο καρμανιόλα του Βούρτση που έρχεται να συμπληρώσει το νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό μας. Ποίος θα μας προστατέψει από τους προστάτες ποίος;

Ο αγώνας! Ο λαός!

Βγήκαν και τα τσακάλια παγανιά. Η κυρία Θεανώ του ΣΥΡΙΖΑ και των γεμιστών πήρε βόλτα τα κανάλια για να πει το πόνο της για τις περικοπές λες και δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα. Τα προαπαιτούμενα για την Πρόνοια που υλοποιεί σήμερα η ΝΔ, τα είχε επικαιροποιήσει με την υπογραφή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση της 4ης Αξιολόγησης που δημοσιεύτηκε τον Απρίλη 2019. Βγαίνει και η ΕΣ ΑμεΑ και ενώ το έγκλημα είναι σε εξέλιξη ζητά να συνυπολογιστεί η διάσταση της αναπηρίας (!!!) κατά τη μοιρασιά του ότι θα απομείνει από το μέρισμα. Στέλνουμε στα τσακίδια τους τσαρλατάνους!! Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας στα δικά μας χέρια. 21ος αιώνας, για τη στήριξη των κερδών θέλουν να μας γυρίσουν στο Μεσαίωνα. Με τον αγώνα μας, με την εργατική τάξη, με τους ανθρώπους του μόχθου, της πόλης και του χωριού μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.

Έτσι αγωνιστικά θα δώσουμε το δικό μας τόνο στις 3 Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας