Ινδός στρατηγός: ”To Iνδικό ναυτικό να έρθει στο Αιγαίο για ασκήσεις”

1475
To Iνδικό ναυτικό να έρθει στο Αιγαίο

Συνέντευξη στον Ανδρέα Μουντζουρούλια για το Πενταπόσταγμα παραχώρησε ο Ινδός Στρατηγός ε.α. Γκαγκάν Μπακσί. Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόσωπο, καθώς έχει στενές επαφές με την κυβέρνηση της Ινδίας και τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. 

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξής του:  

Ερώτηση: Στις μέρες μας, βλέπουμε αύξηση του ισλαμικού εξτρεμισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, τι συμβαίνει στη Ινδία, υπάρχουν τέτοια φαινόμενα;

Απάντηση Μπακσί: Eίναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ινδία. Τα τελευταία χρόνια έχουν πεθάνει χιλιάδες Ινδοί από τον ισλαμικό εξτρεμισμό και κυρίως από τον πακιστανικό εξτρεμισμό. Έχουν πεθάνει χιλιάδες στο Κασμίρ. Πολλές βομβιστικές επιθέσεις έχουν λάβει χώρα σε αρκετές πόλεις της Ινδίας. Δεν το αφήσαμε όμως έτσι. Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ινδίας έχουν κάνει επιχειρήσεις μέσα σε πακιστανικό έδαφος και έχουν εξαλείψει τους τρομοκράτες.

Μετά από αυτές τις επιθέσεις, οι Πακιστανοί χτύπησαν σε ινδικό έδαφος, όμως ανέλαβε δράση η αεροπορία της χώρας μου και εξαφάνισε τους τρομοκράτες. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι Πακιστανοί, με την βοήθεια των Τούρκων και των Κινέζων ανασυντάσσονται.  Η Τουρκία στέλνει παντού τρομοκράτες. Έστειλε στη Λιβύη, στο Αρτσάχ, στέλνει στο Κασμίρ. Ελλάδα και Ινδία πρέπει να συνεργαστούν και να σταματήσουν Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ!

 

Ερώτηση: Γιατί Ελλάδα και Ινδία δεν έχουν έρθει πιο κοντά; – Τι θα προτείνατε στην κυβέρνησή σας; 

Απάντηση Μπακσί: Ελλάδα και Ινδία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς δεσμούς από τα αρχαία χρόνια, από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου. Στις μέρες μας, έχουν δύο κοινούς εχθρούς, την Τουρκία και το Πακιστάν. Πρέπει να συνεργαστούμε στο τομέα των μυστικών υπηρεσιών, όπως επίσης και στον αμυντικό τομέα. Η χώρα μου παράγει οπλικά συστήματα, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Πρέπει επίσης επίσης να προχωρήσουμε και σε κοινές ασκήσεις.

Ερώτηση: Μπορούμε να δούμε κοινές ασκήσεις ανάμεσα στο ελληνικό και το ινδικό πολεμικό ναυτικό; – Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πακιστανικά πλοία να κάνουν ασκήσεις με τα τουρκικά πλοία τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Α. Μεσόγειο. 

Απάντηση Μπακσί: Βεβαίως, πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ασκήσεις ανάμεσα στο ελληνικό και το ινδικό πολεμικό ναυτικό. Το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας είναι πολύ δυνατό. Κάνουμε ασκήσεις με το αμερικανικό, το ιαπωνικό και αυστραλιανό ναυτικό. Η Ελλάδα επίσης έχει ισχυρό πολεμικό ναυτικό. Πρέπει άμεσα το ινδικό ναυτικό να έρθει στο Αιγαίο!

 

Ερώτηση: Κύριε Μπακσί, συμμετείχατε στο πόλεμο του 1971, πείτε μας λίγα λόγια για την συγκεκριμένη περίοδο  

Απάντηση Μπακσί: Ναι ήταν μία σημαντική νίκη για την Ινδία. Τότε έλαβε χώρα η μεγαλύτερη παράδοση στρατιωτών μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Περικυκλώσαμε τους πακιστανούς και οδηγήθηκαν στην απόλυτη συντριβή.

Ξέρετε το Πακιστάν ακόμα προκαλεί, αυτή την την φορά με την Τουρκία όπως ανέφερα και προηγουμένως. Γι’αυτό τον λόγο ειδικές δυνάμεις και αεροπορικές δυνάμεις από Ελλάδα και Ινδία, πρέπει να διεξάγουν συνεχώς ασκήσεις. Ξέρουμε ότι η Τουρκία προκαλεί και στην Κύπρο.

Η Τουρκία πρέπει να πληρώσει βαρύ τίμημα, αποσταθεροποιεί παντού χώρες σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να δράσουμε κατά της Τουρκίας. Δεν μπορεί να προκαλεί η Άγκυρα την Ινδία και την Ελλάδα. Είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό, η Ινδία δεν θα το επιτρέψει, η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα!

 

Ερώτηση: Είναι η Κίνα εχθρός της Ινδίας; – Πεκίνο, Ισλαμαμπάντ και Άγκυρα είναι ο άξονας του κακού;  

Απάντηση Μπακσί: Η Κίνα είναι ένας μεγάλος στρατηγικός εχθρός. Ο κόσμος στις μέρες μας περνάει μία τεράστια κρίση. Η κρίση αυτή ξεκίνησε από την Γιουχάν. Ο ιός είναι κινεζικός, αυτή είναι η αλήθεια. Ναι, Κίνα, Τουρκία και Πακιστάν συνεργάζονται. Η Άγκυρα πρόσφατα έστειλε τζιχαντιστές στο Κασμίρ, ταυτόχρονα η Κίνα μας ανοίγει πολεμικά μέτωπα. Δεν θα τα παρατήσουμε, θα πληρώσουν κάθε κόστος και οι Πακιστανοί και οι Τούρκοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας