Θριάσιο Νοσοκομείο: 123 κενές θέσεις! Στάση εργασίας σήμερα

426
θριάσιο

Στάση εργασίας πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου από τις 8 π.μ. ως τις 11 π.μ. το νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό του Θριάσιου Νοσοκομείου το οποίο θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου), αναφέροντας ότι πρόκειται για 123 κενές θέσεις!

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων:

«Σύμφωνα με τον (ανεπαρκέστατο) Οργανισμό του νοσοκομείου, είναι κενές 77 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 46 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Ως αποτέλεσμα, στα νοσηλευτικά τμήματα δύο νοσηλευτές ανά βάρδια να έχουν την ευθύνη για τριάντα ασθενείς, ενώ υπάρχουν τμήματα όπου γίνονται περικοπές στις ημέρες ανάπαυσης ή δεν μπορεί να καλυφθούν όλες οι βάρδιες. Γίνονται συνεχείς μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες λειτουργίας.

Αντίστοιχα, τα απογεύματα και τις νύχτες μόνο ένας τραυματιοφορέας καλύπτει την “κίνηση” όλου του νοσοκομείου, ενώ βοηθοί θαλάμου μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλυφθούν πρόχειρα οι καθημερινές ανάγκες.

Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού και τις αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα – πρωί – νύχτα) έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων.

Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι επικουρικοί και εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της απόρριψης (από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ) του αιτήματός μας για μονιμοποίηση τους.

Αυτά είναι τα αποτέλεσμα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), με βάση τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Με στόχο την εξοικονόμηση κρατικών κονδυλίων για νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και αν εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας το αίτημα της 2ης ΥΠΕ για πρόσληψη 4 ΤΕ νοσηλευτών, 3 ΔΕ βοηθών νοσηλευτών και 2 τραυματιοφορέων στο νοσοκομείο μας, δεν αρκούν για να καλυφθούν ούτε οι φετινές αποχωρήσεις.

Διεκδικούμε:

– Να ενισχυθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό το Νοσοκομείο «Θριάσιο», ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

– Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

– Να σταματήσουν οι μετακινήσεις βοηθών θαλάμου από κλινική σε κλινική. Να καλύπτονται τα ΤΕΠ, τα Χειρουργεία και η “κίνηση” με επαρκή αριθμό τραυματιοφορέων σε όλες τις βάρδιες.

Στην κατεύθυνση αυτή, προειδοποιούμε ότι θα συνεχίσουμε με πολύμορφες, επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με άλλα Σωματεία υγειονομικών και μαζικούς φορείς της περιοχής, ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Με στόχο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας και την εξασφάλιση μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους υγειονομικούς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας