Η Τουρκία κάνει “παιδομάζωμα” στη Συρία τζιχαντιστών μισθοφόρων-Τους στέλνει Λιβύη

1335

Το καθεστώς της Τουρκίας αναβιώνει την παλιά απάνθρωπη τακτική του “παιδομαζώματος” και φτάνει στο σημείο να στρατολογεί ακόμα και παιδιά από τζιχαντιστικές ομάδες και τα στέλνει να πολεμήσουν στο πλευρό του καθεστώτος της Τρίπολης, του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ!

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) συνεχίζει να παρακολουθεί τη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων από την Τουρκία στη Λιβύη. Νέες παρτίδες των μισθοφόρων εστάλησαν στη Λιβύη, τις τελευταίες ημέρες, ενώ άλλοι επέστρεψαν στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι επαναπατριζόμενοι έλαβαν όλα όσα τους είχε υποσχεθεί το τουρκικό κράτος για τη συμμετοχή τους στον πόλεμο της Λιβύης, στο πλευρό της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.

Μεταξύ του συνολικού αριθμού προσλήψεων, υπάρχουν περίπου 300 παιδιά ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών, τα οποία προσλήφθηκαν για να πολεμήσουν στη Λιβύη, η πλειονότητα των οποίων ανήκει στη τζιχαντιστική ομάδα “Sultan Murad“, προσφέροντας υλικά κίνητρα, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη ζωή τους και τη φτώχεια. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι νεοσύλλεκτοι που χρησιμοποίησαν στις μάχες στη Λιβύη ως πρόσχημα για να ξεφύγουν στην Ευρώπη, καθώς 400 περίπου μαχητές, πέρασαν από τη Λιβύη, μέσω Ιταλίας, στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το SOHR αλλά, όπως έχουν αποκαλύψει και οι άντρες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, του Χαλίφα Χαφτάρ.

Εν τω μεταξύ, οι ακτιβιστές του SOHR έχουν τεκμηριώσει τη δολοφονία 15 Σύρων μαχητών, ενώ συμμετείχαν σε συγκρούσεις στο πλευρό των δυνάμεων της Κυβέρνησης Σάρατζ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο συνολικός αριθμός θανάτων των Τούρκων μισθοφόρων που σκοτώθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε 432, συμπεριλαμβανομένων 30 παιδιών κάτω των δεκαοκτώ ετών, καθώς και ορισμένων διοικητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας