Τσαβούσογλου προς ΕΕ: «Τα σύνορά σας είναι στην Τουρκία»!

1178
νέα

Ένα νέο αφήγημα επιχειρεί να «στήσει» η Άγκυρα μεταφέροντας τα ευρωπαϊκά σύνορα στο βάθος της… Ανατολίας. Την «ενημέρωση» στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τα σύνορά της δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά σε αυτά που διατηρεί η Τουρκία νότια και ανατολικά την έκανε με δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε δηλώσεις του μία ημέρα μετά το ραντεβού του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με την πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρόεδρο της Ε.Ε., ο Τσαβούσογλου κάλεσε την Ένωση να κάνει «σταθερά βήματα» προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω τις σχέσεις της με την Τουρκία, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Όπως είπε, «η Τουρκία είναι έτοιμη να εργαστεί εποικοδομητικά με την Ε.Ε. στο μεταναστευτικό» και ότι για να επιλυθεί το μεταναστευτικό «θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή η απελευθέρωση  της βίζας και η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης».

Κατά τον ίδιο η συμφωνία του 2016 για το μεταναστευτικό πρέπει να αναθεωρηθεί και να ληφθούν υπόψιν οι εξελίξεις στη Συρία.

Το αφήγημα αυτό δεν «στήνεται» τυχαία από την Άγκυρα. Θέλει να περάσει στην ΕΕ την ιδέα πως η Τουρκία είναι κάτι σαν «μέλος» της και συνεπώς πρέπει να «βοηθηθεί» στο ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών τους οποίους η ίδια μαζεύει για να τους χρησιμοποιεί ως «όπλο» ενάντια σε όποιον θέλει και κυρίως κατά της Ελλάδας.

Ως «μέλος» λοιπόν της ΕΕ, διεκδικεί κονδύλια που δεν δικαιούται και ζητάει βοήθεια στην Συρία όπου έχει εισβάλει και διαμαρτύρεται επειδή δεν την αφήνει κάποιος… συριακός Στρατός (άκουσον, άκουσον) να το κάνει αυτό αναίμακτα χωρίς απώλειες και χωρίς αντιδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας