Η Τουρκία δέσμευσε το αεροδρόμιο Ρόδου για άσκηση. Ερωτηματικά για τον τρόπο αντίδρασης της Αθήνας

1614
τουρκία

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του Ελληνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.

Σύμφωνα με το militaire.gr, την επιστολή Λουκάκη αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα YENI SAFAK που γράφει:
“Η άσκηση DENIZ KURDU η οποία διεξάγεται από το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ανησύχησε τους Έλληνες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης έστειλε επιστολή στις συμμετέχουσες χώρες προτρέποντας τις να μην συμμετέχουν.
Ειδικότερα ο Έλληνας Πρέσβης έστειλε επιστολές στις χώρες που έχουν προσκληθεί να στείλουν παρατηρητές στην τελική φάση της άσκησης την 22/5, λέγοντας ότι “η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου. Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων”.
Πηγή: militaire.gr
 
Σημ. Iskra: Τίθεται το ερώτημα, αν δεν έγραφε η Yeni Safak για την επιστολή του έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, θα μαθαίναμε ποτέ για την ενέργεια του Λουκάκη από το ελληνικό ΥΠΕΞ;
Γιατί αυτή η σιωπηρή στάση, από πλευράς κυβέρνησης απέναντι σε ιταμές τουρκικές προκλήσεις,στάση που υποδηλώνει πολιτική κατευνασμού, αν όχι φόβου;
Νομίζουν κάποιοι στην κυβέρνηση ότι κινούμενοι στο παρασκήνιο θα αποτρέψουν τα χειρότερα και δεν θα “προκαλέσουν”; Αυταπατώνται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας