Η Συρία επελαύνει. Ανακατέλαβε στρατιωτική βάση στην Ιντλίμπ

1018
συρία

Οι συριακές δυνάμεις προελαύνουν στην επαρχία της Ιντλίμπ δείχνοντας να μην μπορούν να σταματηθούν και με την προστασία των ρωσικών Su-34 εξαϋλώνουν οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιάζεται μπροστά τους ενώ εμποδίζουν την όποια προώθηση των τουρκικών δυνάμεων προς αναχαίτιση των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Σήμερα οι δυνάμεις της Δαμασκού ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση την οποία είχαν χάσει πριν από πάνω από επτά χρόνια. Tίποτα δεν εμποδίζει τις συριακές δυνάμεις να προελάσουν προς την στρατηγική πόλη Al-Atareb, η οποία βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Aleppo-Reyhanli (που είναι τουρκική πόλη) και είναι το τελευταίο σημείο τροφοδοσίας των τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ εκ Τουρκίας.

Eπί της ουσίας ο εφοδιασμός των ισλαμιστών έχει διακοπεί.

Παράλληλα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόκειται να συναντηθούν την Κυριακή στο Μόναχο, στο περιθώριο της ετήσιας Διάσκεψης για την Ασφάλεια, για να συζητήσουν την κλιμάκωση των μαχών στη Συρία, ανακοινώθηκε από τη ρωσική πλευρά.

Οι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, ο πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα) κυριαρχούν σε περισσότερο από το μισό της επαρχίας Ιντλίμπ καθώς και σε γειτονικούς τομείς στις επαρχίες του Χαλεπιού, της Χάμα και της Λαττάκειας.

Έπειτα από «σφοδρές μάχες» πριν από τα ξημερώματα εναντίον των τζιχαντιστών και των ανταρτών, οι δυνάμεις του καθεστώτος ανακατέλαβαν σήμερα τη βάση 46, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά του Χαλεπιού, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Τουρκικές δυνάμεις βρίσκονταν μέσα σ’ αυτή τη βάση, όμως αποσύρθηκαν χθες, Πέμπτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Σύροι προωθούνται πλέον με στόχο να δημιουργήσουν «μια ζώνη ασφαλείας» γύρω από τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα Δαμασκό και ανακατελήφθη εξ ολοκλήρου από την Δαμασκό νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπογράμμισε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Για να επιτύχουν τον στόχο τους, οι δυνάμεις της Δαμασκού «οφείλουν να καταλάβουν τις τοποθεσίες Όρουμ αλ-Κόμπρα και Καφρ Νάχα» στην επαρχία του Χαλεπιού δυτικά του αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με τον ίδιο. Βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Όρουμ αλ-Κόμπρα.

*Πηγή: pronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας