«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ανέχεται κάποιους να την υπονομεύουν». Σοβαρά;

377
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ανέχεται κάποιους να την υπονομεύουν». Σοβαρά;

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρία του την Δευτέρα στο Τρόοδος (23/8/2021), «αποφάσισε σε πρώτο χρόνο την ανάκληση ή μη ανανέωση ή μη έκδοση διαβατήριων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αριθμό προσώπων, τα οποία είτε συμμετέχουν στο ούτω καλούμενο υπουργικό συμβούλιο του ψευδοκράτους είτε αποτελούν μέλη της επιτροπής ανοίγματος Βαρωσίων και οι οποίοι με τις πράξεις ή και τις ενέργειες τους υπονομεύουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος».

Όπως δήλωσε ο Κυβ . Εκπρόσωπος, «είναι τα ίδια πρόσωπα τα οποία με τις συγκεκριμένες εχθρικές τους, προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ενέργειες προωθούν την υλοποίηση των σχεδιασμών της Τουρκίας για αλλαγή του καθεστώτος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, κατ’ αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα τα ψηφίσματα 550 και 789 που αφορούν το καθεστώς της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου».

  • Σημειολογικά και πολιτικά, η απόφαση του Υπουργικού είναι ορθή. Αλλ’ εξόφθαλμα όζει επικοινωνιακού και εντυπωσιοθηρικού πυροτεχνήματος…

Η απόφαση αυτή, όπως και η «καταχώρηση 5ης διακρατικής προσφυγής σε σχέση με τα όσα συνέβησαν, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες συνεχίζει να προβαίνει η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς  στην  περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου», έρχονται πολύ αργά και ουσιαστικά χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα ή κόστος για την κατοχική Τουρκία. Ο Κυβ. Εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ (24/8/2021) με στόμφο υπογράμμισε:

  • «Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να ανέχεται κάποιους που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την κυριαρχία, ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα και ασφάλειά της και κατέχουν, ταυτοχρόνως, διαβατήριά της».

Βάναυσος εμπαιγμός

Προφανώς, ο κ. Πελεκάνος δεν σοβαρολογεί. Διότι αν σοβαρολογεί, σημαίνει ότι εμπαίζει βάναυσα την νοημοσύνη όσων πολιτών ακόμα επιμένουν να ενθυμούνται και να μη ξεχνούν όσα οξύμωρα, τραγελαφικά και γελοιωδώς ολέθρια διαπράττουν οι ηγέτες του τόπου.

Στις 19/10/2020, σε παράνομη εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα και με ισχυρή παρέμβαση της Τουρκίας ο Ερσίν Τατάρ (κατηγορούμενος στην γνωστή υπόθεση της Polly Pek του μεγαλοαπατεώνα Ασίλ Ναδίρ), αναδεικνύεται ως νέος ηγέτης της τ/κ μειοψηφίας. Την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, σε γραπτή δήλωσή του, έλεγε:

  • «Η ετυμηγορία των συμπατριωτών μας να επιλέξουν ως νέο ηγέτη της τ/κ κοινότητας τον κ. Ερσίν Τατάρ είναι απόλυτα σεβαστή. Συγχαίρω τον κ. Ερσίν Τατάρ και προσβλέπω το συντομότερο σε μια συνάντηση γνωριμίας».

Η απόφαση του Υπουργικού θα έχει πολιτική σημασία και αξία αν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας μακράς πνοής, νέας, ξεκάθαρης, διεκδικητικής στρατηγικής ανάσχεσης και εξουδετέρωσης της τουρκικής επεκτατικής στοχοθεσίας κατά της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπάρχει, σχεδιάστηκε, συναποφασίστηκε και θα υλοποιηθεί μια τέτοια στρατηγική; Δεν φαίνεται να υπάρχει. Πρόκειται εμφανώς για ενστικτώδεις κινήσεις, ως συνήθως…

Τ/κυπριακή προδοσία

Από το 1963, με το τ/κ πραξικόπημα, μέχρι σήμερα, ΟΛΟΙ οι Πρόεδροι και ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις και σχεδόν ΟΛΑ τα κόμματα ανέχθηκαν, παράβλεψαν, υποτίμησαν και αδιαφόρησαν να απαντήσουν στις διαχρονικά υπονομευτικές, διαλυτικές «της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατ’ αντίθεση με τις πρόνοιες του Συντάγματος», ενέργειες ΟΛΩΝ των Τ/κ εγκάθετων και πρακτόρων της Τουρκίας.

Οι ενέργειες ΟΛΩΝ των Τ/κ πολιτικών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας συνιστούν πράξη εσχάτης προδοσίας!

Όλοι οι Πρόεδροι της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας αγνόησαν την προδοσία ΌΛΩΝ των Τ/κ πολιτικών που ενσυνείδητα προάγουν την διάλυση, κατάλυση και τουρκοποίηση της Κύπρου επειδή ισχύει ακόμα η ηλίθια, γελοία αλλά καταστροφική πολιτική ότι, πρέπει να υποχωρούμε και να εκχωρούμε συνεχώς στο τουρκικό θηρίο, για να το κατευνάσουμε, να το εξημερώσουμε και να το πείσουμε να προσέλθει σε διάλογο για να λύσουμε το Κυπριακό.

  • Τι απέδωσε αυτή η αδιέξοδη 47ετής πολιτική της ηγεσίας της Κύπρου; Φτάσαμε στο παρά ένα της τουρκοποίησης. Η εκάστοτε Κυβέρνηση και ο εκάστοτε Πρόεδρος είχαν πολλές ευκαιρίες να αντιδράσουν μεθοδικά, οργανωμένα, διεκδικητικά ώστε να προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία. Δεν ήθελαν! Δεν τολμούσαν!

Τουρκοψοφοδεείς και τρεμαλέοι, η μόνη έγνοια τους είναι να εκλιπαρούν τον Τούρκο κατακτητή και να προσπαθούν απελπισμένα να τον κατευνάσουν για να προσέλθει σε συνομιλίες διά των πρακτόρων του! Τρέμουν τι θα πει «η διεθνής κοινότητα». Φοβούνται μην είναι «καλά παιδιά». Υποκύπτουν στις υποδείξεις ξένων και ειδικά των Εγγλέζων.

Η Τουρκία σέβεται την ΔΥΝΑΜΗ

Όλοι οι Πρόεδροι και όλα τα κόμματα αρνούνται να παραδεχτούν,

>Πρώτον, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να συναινέσει σε λύση που δεν ευνοεί τα νεο-οθωμανικά, νεοϊμπεριαλιστικά, κατακτητικά σχέδιά της, επειδή θέλει ΟΛΗ την Κύπρο.

>Δεύτερον, από την εποχή της μάχης του Ματζικέρτ (26/8/1071) μέχρι σήμερα, η Τουρκία ουδέποτε επέστρεψε με την υπογραφή της όσα κατέκτησε με το σπαθί της.

>Τρίτον, η Τουρκία δεν σέβεται τίποτε παρά μόνον τη ΔΥΝΑΜΗ και χλευάζει και συνθλίβει τον αδύναμο.

>Τέταρτον, όλοι οι Πρόεδροι και η πολιτική ηγεσία, ανεπαρκείς, αβαθείς, ανιστόρητοι, αρνούνται να κατανοήσουν το του Θουκυδίδη: «Το δίκαιο δεν απονέμεται, ούτε αποδίδεται. Το δίκαιο επιβάλλεται. Και η επιβολή του γίνεται μόνο με την ισχύ».

  • Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση τώρα ανακάλυψαν ότι ΟΛΟΙ οι κατοχικοί ηγέτες πρακτορεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας και συνειδητά υπονομεύουν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Από το τέλος της δεκαετίας του ’40 και την δεκαετία του ’50 (για να μη αναφερθούμε τι έλεγε το ελληνοκτόνος Ατατούρκ, τη δεκαετία του ’30), οι Τ/κ είναι υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Τουρκίας.

  • Από τον οινόφλυγα Κιουτσιούκ μέχρι τον αιμοβόρο Ντενκτάς, τον δήθεν σύντροφο Ταλάτ, τον εθνικιστή Έρογλου, τον τάχα προοδευτικό Ακιντζί και τον νυν απατεώνα Τατάρ, ΟΛΟΙ οι Τ/κ ηγέτες ήταν και είναι συνειδητοί πράκτορες και προαγωγοί των σχεδίων της Τουρκίας για επανάκτηση της Κύπρου.

Όχι στην ένταξη του Αττίλα

Η Τουρκία και οι εγκάθετοί της δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Όμως, σε πείσμα των μεθοδεύσεών τους, είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Τον Ιούνιο του 2014, οι Νταβούτογλου-Τσαβούσογλου, με εξ 105 σελίδων επίσημο έγγραφο στην ΕΕ, ισχυρίζονταν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα. Η Λευκωσία και η Αθήνα έβγαλαν ξανά έναν υπέροχο σκασμό αλλ’ οργίστηκαν όταν η Ελένη Θεοχάρους ζήτησε εξηγήσεις.

  • Πέρσι, ο σουλτάνος Ερντογάν προέβη στα γνωστά καραγκιοζιλίκια στην Αμμόχωστο. Ο Πρόεδρος είχε ακόμα μία κλασική ευκαιρία να αντιδράσει, όχι με την γελοία και νερόβραστη δήλωσή του ότι, με τις ενέργειές του ο Ερντογάν δυναμιτίζει το κλίμα ανύπαρκτων συνομιλιών. Αλλά προσφεύγοντας στην ΕΕ και διαμηνύοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ένωση, εφόσον συνεχίζει να κατέχει την Κύπρο και να εποικίζει την Αμμόχωστο.

Άκουσε κανείς, κάτι; Τίποτε! Παρά μόνο ιαχές και πανηγυρισμούς επειδή εισπράττουμε ψηφίσματα και δηλώσεις συμπαράστασης χωρίς κανένα πρακτικό αντίκρισμα.

Πρόσφατα, πάλι, με αφορμή την μαύρη ημέρα της τουρκικής εισβολής και της νέας εισβολής Ερντογάν στα κατεχόμενα, ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση είχαν ξανά μία ευκαιρία να αντιδράσουν. Κατέφυγαν στη βολική οδό των  ψηφισμάτων και των δηλώσεων συμπαράστασης. Και η Αμμόχωστος χάνεται όπως χάνονται και τα κατεχόμενα εδάφη ενώ η ελεύθερη Κύπρος είναι υπό μόνιμη απειλή αφανισμού και εξισλαμισμού.

Ναγκόρνο Καραμπάχ-Αφγανιστάν

  • Θα περίμενε κανείς πως ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και τώρα το Αφγανιστάν θα ξυπνούσαν από τον αδιατάρακτο πολιτικό λήθαργο τον Πρόεδρο και τους ηγέτες, ώστε να αντλήσουν κάποια μαθήματα. Ειδικά, ότι κανένα σοβαρό κράτος δεν πρέπει ΠΟΤΕ να στηρίζει την ανεξαρτησία και την ασφάλειά του σε ξένους. Άκρα του τάφου σιωπή στον κυπριακό πολιτικό χερσότοπο, βασιλεύει.

Θέλουμε να διατηρούμε κάποιες ελπίδες. Ότι, δηλ. πέραν των διμερών, τριμερών, τετραμερών συν μία, διασκέψεων, Αθήνα και Λευκωσία θα προσγειωθούν και θα αποφασίσουν δραστική ενεργοποίηση… προχτές, του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου. Θα επανεξοπλιστούν. Θα καλλιεργήσουν πνεύμα αντίστασης, αγώνα και φιλοπατρίας, ενότητας στόχων με έναν σκοπό: Την απελευθέρωση και την απαλλαγή από τον Αττίλα.

  • Ο πρόεδρος Αναστασιάδης να αντιληφθεί ότι με τον Τούρκο δεν μπορεί να συζητά με παρακάλια και εκκλήσεις για σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, ο Πρόεδρος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συζητήσει διότι αφεύκτως θα οδηγηθεί στην υποταγή και στην παράδοση.

Νέα στρατηγική απελευθέρωσης. Υπάρχει; Χαράσσεται; Μεθοδεύεται; Αθήνα και Λευκωσία δεν δικαιούνται πλέον να εφησυχάζουν ούτε να αντιδρούν με απλή… αφαίρεση διαβατηρίων από Τ/κ πολιτικούς πράκτορες της κατοχής. Ελλάδα και Κύπρος ΟΦΕΙΛΟΥΝ να αποκτήσουν ΙΣΧΥ. Αυτήν σέβεται ο Τούρκος, όχι τα πυροτεχνήματα με τα διαβατήρια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας