Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων αποκαλεί την εθνική της ως «Μακεδονία»

51
Η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων

Στο κενό οι δήθεν αυστηρές προειδοποιήσεις Δένδια. Θεατής στην ουσία η κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ25 κλπ.

 

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Σκοπίων έκανε το βράδυ της Κυριακής την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με αντίπαλο την εθνική Αυστρίας, από την οποία ηττήθηκε με 3-1, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου.

Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση των Σκοπίων, “MRT”, η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2021 στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η “MRT” χρηματοδοτείται απ΄ευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό των Σκοπίων (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στην μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «Εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα ως «Μακεδονία».

Σε καμία περίπτωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν έκαναν λόγο για «Εθνική της Βόρειας Μακεδονίας» και δεν χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας