Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ταυτίζει και κινδυνολογεί με Le Pen και Melenchon

1907
FED

Σε απαράδεκτη επέμβαση στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές προέβη η ανεξάρτητη κατά τα άλλα FED δια του αντιπροέδρου της Stanley Fischer.
Ο υπ’ αριθμόν δύο στην ιεραρχία της ομοσπονδιακής αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, ο Stanley Fischer, εκτίμησε ότι η επικράτηση στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία μιας ή ενός υποψηφίου που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την ευρωζώνη θα ήταν “πολύ μεγάλο ζήτημα”, που θα προκαλούσε “αναταράξεις” στις αγορές.
Όπως μεταδίδει το Capital.sigmalive.com, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής του τηλεοπτικού δικτύου CNBC, στο περιθώριο των εαρινών συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο αντιπρόεδρος της Fed επισήμανε τη συμμετοχή στην αναμέτρηση “υποψηφίων που λένε ότι θέλουν η Γαλλία να αποχωρήσει από το ευρώ”.
“Με δεδομένη ότι γαλλογερμανική εταιρική σχέση είναι απόλυτα κρίσιμο στοιχεία του ευρωπαϊκού σχεδίου, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα μπορούσε να συμβεί” σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ο Fischer.
“Πρέπει να αναλογιστούμε αυτή την πιθανότητα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε”, πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως η αμερικανική ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα “προσέχει τι συμβαίνει στο εξωτερικό (…) και τις πιθανές επιπτώσεις του” για τις ΗΠΑ.
Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει αναταραχή” στις αγορές εάν υπάρξει έκπληξη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, επέμεινε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας