Η Γη έχει πυρετό…

1769
γη

Το χωριό Νιούτοκ, το οποίο βρίσκεται στην υποαρκτική ζώνη, στην Αλάσκα και είναι χτισμένο στο άλλοτε, μόνιμα παγωμένο υπέδαφος – γνωστό ως Περμαφρόστ – έχει αρχίσει να λιώνει!!!

Οι μελέτες δείχνουν ότι, μέσα σε δέκα χρόνια, αυτό το παράκτιο χωριό, θα παρασυρθεί από τα νερά. Η άνοδος των θερμοκρασιών σε όλη την υδρόγειο πιστοποιεί το εν λόγω συμπέρασμα.

Την ανακοίνωση έκανε η Διακυβερνητική Επιτροπή για τις Κλιματολογικές Αλλαγές (IPCC).

Αυτό, που οι επιστήμονες αποκαλούν αλλαγή του κλίματος, έχει οδηγήσει σε ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ξηρασίες, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, καύσωνες, τυφώνες σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα «ζωτικά σημεία» της Γης ελέγχονται συστηματικά από τους κλιματολόγους, σαν να πρόκειται για ασθενή στο νοσοκομείο.

Δορυφόροι παρατηρούν τη συρρίκνωση των παγετώνων, μετεωρολογικοί σταθμοί μελετούν τις βροχοπτώσεις, σημαντήρες μετρούν τις θερμοκρασίες στα βάθη των ωκεανών, αεροσκάφη παρακολουθούν τα επίπεδα των αερίων της ατμόσφαιρας.

Η NASA, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου αποτυπώνονται οι αλλαγές στους παγετώνες της Αλάσκας τα τελευταία 50 χρόνια, όπως φαίνονται από το διάστημα.

Ειδικότερα, στο νέο αυτό time-lapse βίντεο που έδωσε η NASA στη δημοσιότητα, καταγράφονται φωτογραφικά οι αλλαγές τόσο στους παγετώνες, όσο και στις παγωμένες περιοχές της γης, όπως φαίνονται από το διάστημα. Οι δορυφορικές φωτογραφίες που ξεκινούν από το 1972 και συνεχίζουν μέχρι και τις αρχές του 2020, μαρτυρούν την επιτάχυνση της «υποχώρησης» των παγετώνων από το 2000 αλλά και τη δημιουργία «λιμνών» από το λιώσιμο των πάγων σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι: Υπάρχει θεραπεία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας