Η Γαλλία έτοιμη να κλείσει τους πυρηνικούς σταθμούς, λόγω καύσωνα

961
γαλλία

Την Παρασκευή σημειώθηκε μια νέα θερμοκρασία ρεκόρ στη νότια Γαλλία με το θερμόμετρο να δείχνει 45,9 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που είναι πιθανό να έχει συνέπειες και στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι το κύμα καύσωνα στη Γαλλία έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια ύφεσης, οι συνέπειές του συνεχίζονται.

Σε προσωρινό τερματισμό των πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής (NPP) της χώρας, οι οποίοι παράγουν τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας,  είναι πιθανό να προχωρήσει η κρατική γαλλική εταιρεία ενέργειας EDF.

Η εταιρεία εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για την έλλειψη νερού λόγω καύσωνα και την υπερθέρμανση των νερών των ποταμιών που απαιτείται για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού αντιδραστήρα του Civaux, που ψύχεται με νερό από τον ποταμό Βιέν, η στάθμη του οποίου βρίσκεται σήμερα κοντά σε ένα ιστορικό χαμηλό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Journal du Dimanche, οι στάθμες των ποταμών έχουν μειωθεί πολύ στις ανατολικές, κεντρικές και νότιες περιοχές της Γαλλίας.

Πέρυσι, η εταιρεία διέταξε τον προσωρινό τερματισμό λειτουργίας τριών πυρηνικών σταθμών στην ανατολική Γαλλία λόγω καύσωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας