Μόσχα: Στηρίζει την συμμετοχή της Κίνας σε νέα συμφωνία ελέγχου εξοπλισμών

835
συμφωνία
Η Μόσχα υποστηρίζει την έκκληση του Αμερικανικού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να συμπεριλάβει την Κίνα σε μια νέα συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών.

 

Την πρόθεση της Μόσχας να στηρίξει την πρωτοβουλία του Αμερικανικού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένταξη της Κίνας σε μια νέα συμφωνία ελέγχου των εξοπλισμών, εξέφρασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Εξετάζουμε πολύ σοβαρά τα μηνύματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Τα προβλήματα συσσωρεύονται όσον αφορά τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων και των πυραύλων. Από αυτή την άποψη, η ιδέα της διεύρυνσης του αριθμού των συμμετεχόντων πέρα από τη διμερή μορφή, η οποία υπήρχε αποκλειστικά μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για δεκαετίες, φαίνεται να είναι ενδιαφέρουσα», δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι η Ρωσία καταλαβαίνει τη στάση της Κίνας όπως έχει εκφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών της.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι αν αυτό γίνει πράξη, θα μπορούσαν να ενταχθούν στη συμφωνία και η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

Τον Μάιο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο έκανε γνωστό πως ο Τραμπ επιδιώκει να συμπεριλάβει την Κίνα σε μια συμφωνία για περιορισμό των εξοπλισμών.

Ωστόσο, το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Πεκίνο δεν θα συμμετείχε σε καμία τέτοια τριμερή συμφωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας