Η αποκάλυψη – 7ο μέρος

4244
αποκάλυψη

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

         Oligarchy United Against the People

Υπήρξε σαφώς μια επανάσταση στην Αμερική. Η αριστοκρατία έχει ανατρέψει τους ανθρώπους. Η δημοκρατία είναι νεκρή. Ζούμε στην Oligarchy United Against the People.

Δρ. Paul Craig Roberts

Ο Sam Ben-Meir είναι καθηγητής φιλοσοφίας και παγκόσμιων θρησκειών στο Mercy College της Νέας Υόρκης. Μιλώντας για τις κρίσεις αναφέρει ότι επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε μια πραγματική κρίσημια κρίση με την πληρέστερη έννοια της λέξης. Μια κρίση ορίζεται όχι μόνο από το μέγεθος του προβλήματος – αλλά μάλλον από το πώς μας υποχρεώνει να αμφισβητούμε τις βασικές παραδοχές και τις προκαταλήψεις μας. Είναι μια κατάσταση που μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις συνθήκες που την κατέστησαν δυνατή. Αυτό υπονοεί ότι μέσα στο σκοτάδι κάθε κρίσης υπάρχει ένας σπόρος, ένας πυρήνας κάτι από το οποίο μπορεί να προκύψει μια νέα πραγματικότητα, ένας νέος τρόπος σκέψης για τον εαυτό μας και τα καθήκοντα που μας αφορούν.

Η πραγματική ηγεσία αναγνωρίζει ότι σε μια κρίση υπάρχει η πιθανότητα θετικής και βαθιάς αλλαγής. Ακριβώς όπως ο Λίνκολν, που χρησιμοποίησε τη φρίκη του εμφυλίου πολέμου – και ιδιαίτερα τη στρατηγική νίκη της Ένωσης στην απαίσια μάχη του Αντετάμ – ως ευκαιρία να εκδώσει τη διακήρυξη χειραφέτησης, ένα διάταγμα που μετέτρεψε αμετάκλητα την έννοια του πολέμου, και μάλιστα το ίδιο το έθνος. Μία κρίση μας επιτρέπει να επανεκτιμήσουμε τις συντεταγμένες της παρούσας κατάστασης. Μας καλεί, έστω και για μια στιγμή, να αναστείλουμε το συνηθισμένο πλαίσιο αναφοράς μας, να δημιουργήσουμε – ή ίσως να επαναδημιουργήσουμε – τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας, τους κοινωνικούς μας δεσμούς, τις μορφές κοινωνικής μας ενότητας, τους τρόπους τού να είμαστε μαζί, την αίσθηση της κοινής μας ευθύνης.

Μια κρίση όπως αυτή απαιτεί να ασκήσουμε αυτό που ο φιλόσοφος Immanuel Kant ονόμασε «δημόσια χρήση της λογικής» – σε αντίθεση με την «ιδιωτική χρήση της λογικής» όπου, εν συντομία, ο εμπειρογνώμονας, ο ειδικός, είναι επιφορτισμένος με την επίλυση ενός καθορισμένου προβλήματος. Η ιδιωτική χρήση του λόγου αρκεί όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί με απλή εφαρμογή της κατάλληλης εμπειρογνωμοσύνης, που στη συγκεκριμένη περίπτωση του COVID-19 αφορά ιολόγους και επιδημιολόγους σε όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη δημόσια χρήση του λόγου: Ο λόγος αυτός δεν επιλύει απλώς ένα δεδομένο πρόβλημα, αλλά θέτει περαιτέρω ανησυχητικές ερωτήσεις, και, κυρίως, αρχικά, για ποιό λόγο προέκυψε αυτό το πρόβλημα, και ποια ειναι τα συμβαντα εκείνα που ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε.

Έτσι ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι την άνοιξη του 2018 η κυβέρνηση Τραμπ ξεκίνησε τη διάσπαση της ομάδας  επιστημόνων που ήταν υπεύθυνη για την αντιμετώπιση των πανδημιών, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης του επικεφαλής της,του Ναυάρχου Τιμίου Ζιμέρ. Υπό τη διοίκηση του Τραμπ, η ομάδα τελικά διαλύθηκε και οι ΗΠΑ βρέθηκαν αντίκανες να αντιμετωπίσουν μια κρίση δημόσιας υγείας εφόσον οι περικοπές του Τραμπ είχαν καταστήσει τη χώρα απολύτως ευάλωτη.

ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε ότι το 2005, πραγματοποιήθηκε μια αλλαγή-ορόσημο με τον ΠΟΥ, όταν άλλαξε η χρηματοοικονομική του πολιτική ώστε να αποδεχτεί ιδιωτική χρηματοδότηση. Πριν από το 2005, ο ΠΟΥ χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά από κράτη μέλη, αλλά από τότε έχουν αλλάξει αυτές οι στρατηγικές. Μέχρι το 2015, περισσότερο από το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού του ΠΟΥ συνίστατο σε χρήματα που διατέθηκαν μέσω ιδιωτικών πηγών, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων από εξαιρετικά ισχυρά εταιρικά αφεντικά όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πράγματι, ο Γκέιτς έχει “διαθέσει” πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στον ΠΟΥ.

                            Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Οι “επενδύσεις” του ιδρύματός του, δεν σταματούν φυσικά στον ΠΟΥ. “Η αποκαλούμενη φιλανθρωπία του Μπιλ Γκέιτς για τη “ροή” χρημάτων στην Αφρική για να “ταϊσει τους φτωχούς” δεν είναι αυτό που φαίνεται. Ο Γκέιτς συνεργάζεται με τη Monsanto / Bayer και άλλες εταιρείες για να προωθήσει το παλιό υπόδειγμα της ψευδεπίγραφης “πράσινης επανάστασης” της γεωργίας σ’ όλη την ήπειρο. Αυτό σημαίνει ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, χημικές εισροές και διπλώματα ευρεσιτεχνίας – όλα όσα δηλαδή υποδουλώνουν τους αγρότες και τους εμποδίζουν να διαφυλάξουν τα οικοσυστήματα με τρόπους που είναι απαραίτητοι για την επιβίωσή τους. Ο Γκέιτς είναι αποικιοκράτης”, λέει η Vandana Shiva, Ινδή περιβαλλοντική ακτιβίστρια, αγωνίστρια υπέρ της υπεράσπισης των  τροφίμων και συγγραφέας της εναλλακτικής παγκοσμιοποίησης. Έλαβε το “Βραβείο Σωστού Βιοπορισμού” το 1993, γνωστό και ως “Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ”.

O πόλεμος εναντίον των σπόρων, αυτό είναι το έργο της ζωής μου, για να κρατήσω τους σπόρους ελεύθερους, γιατί κυριολεκτικά είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο των σπόρων, από ένα καρτέλ δηλητηρίων τριών – Monsanto και Bayer, Syngenta και ChemChina, Dow και DuPont – όλα με τις δικές τους ρίζες στη Γερμανία του Χίτλερ και στην εύρεση χημικών ουσιών για να σκοτώσουν ανθρώπους. Οι εταιρείες είναι ακριβώς οι ίδιες, οι διαδικασίες οι ίδιες, οπότε, αυτό το στοιχείο του θανάτου δεν αλλάζει, έτσι εξαφανίστηκε η περιοχή του Παντζάμπ στην Ινδία που ήταν πάρα πολύ πλούσια σε παραγωγή, οπότε είπαν, γιατί να πρέπει να σταματήσουμε τώρα αυτά τα χημικά, και τα περάσανε στην τροφή και στους σπόρους, και μετά ήρθε η Monsanto, γιατί μέχρι τη δεκαετία του ’90, το 90% των σπόρων ήταν στα χέρια των αγροτών και το υπόλοιπο 10% προερχόταν από τα κρατικά ιδρύματα, και όταν ήρθε η Monsanto χωρίς καμιά εξουσιοδότηση επίσημη, παρά μόνο λέγοντας ότι θα έφερνε μια άυξηση στο εισόδημα των αγροτών μέσα από μια “μαγική” τεχνολογία, και έφερε την καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος, οπότε τώρα σώζουμε τους βιολογικούς μας σπόρους κι αυτό έφερε μια αναγέννηση, διώξαμε την Monsanto με αποτέλεσμα να χάσει 11 εκ. δολλάρια..Ο Μπιλ Γκέιτς ήρθε τώρα και είναι ο σύγχρονος Χριστόφορος Κολόμβος- και αυτό δεν είναι σαφώς τιμητικό- που φέρνει τώρα την ψηφιακή δικτατορία στους μικρούς αγρότες.. Ο Μπιλ Γκέιτς είναι δικτάτορας, και συνεχίζει το έργο της Monsanto, αυτή τη φορά φτιάχνοντας ψηφιακές πατέντες των σπόρων, με χάρτες βιολογικούς, όπου πατεντάρει τους σπόρους μας, δεν τους παράγει αυτός, είναι ένα ΒΙΟΠΑΡΑΣΙΤΟ κοινωνικό, και ασκεί τρομερή πίεση.(..) Σταματήσαμε τον Ζούκεμπερκ, υπήρξε ένα μεγάλο κίνημα που διεκδίκησε ένα ελεύθερο διαδίκτυο, και τα καταφέραμε, αλλά πρόκειται τώρα για την επίθεση των Data, τεράστιοι ψηφιακοί βιολογικοί χάρτες  τα οποία αυτά πωλούνται στη συνέχεια σε κυβερνήσεις για να τις ελέγχουν, και πρόκειται για τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατία…(…)Μεγάλωσα σε μια Ινδία που δεν υπήρχαν μεγάλες εταιρείες και η δημοκρατία μπορούσε να δουλέψει, αλλά τώρα μιλάμε για έναν θάνατο της δημοκρατίας εφόσον ποινικοποιούνται τα πάντα ακόμα κι η ανταλλαγή μετρητών μεταξύ των φτωχών αγροτών, και είναι μια πεντακάθαρη ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ… Γιατί εμείς έχουμε όλα τα δεδομένα για το πώς μπορούμε να θρέψουμε τον κόσμο με καθαρά προϊόντα, δεν το χρειαζόμαστε αυτό, τα έχουμε στείλει στον ΟΗΕ, εμείς διώξαμε την Μονάντο, ο Γκέιτς την ανασύστησε τώρα όμως, στο Μπαγλαντές, στις Φιλιππίνες… Είναι όλα αυτά λάθος, δεν μπορούμε να κόψουμε , να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε τη ΖΩΗ, αλλά η ζωή αντιτίθεται σε αυτό γιατί η ζωή είναι δημιουργία και αντιτίθεται ΣΕ αυτό, έτσι ο Γκέιτς σπρώχνει στην άκρη όλη αυτή την καινούργια γνώση που έχουμε κατακτήσει, κι αυτή μπορούμε να την διαδώσουμε μόνο με την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

“…Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώνουν ακόμα ανθρώπους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σκοτώνουν τις πεταλούδες, τις μέλισσες και τους επικονιαστές μας. Και κάθε δείκτης δείχνει ότι δεν βρισκόμαστε μόνο σε μια σοβαρή κλιματική καταστροφή, βρισκόμαστε στην έκτη μαζική εξαφάνιση. Και τόσο η εξαφάνιση των ειδών όσο και η κλιματική καταστροφή είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.”.

Ο “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ” ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τον Tim Schwab στο άρθρο του στο The Nation ” Bill Gates’s Charity Paradox “, το Ίδρυμα Gates χρησιμοποιεί “όλα τα εργαλεία του καπιταλισμού” για να “συνδέσει την υπόσχεση της φιλανθρωπίας με τη δύναμη της ιδιωτικής επιχείρησης”.

Ο Schwab εξέτασε 19.000  “φιλανθρωπικές” επιχορηγήσεις που έκανε το Ίδρυμα Γκέιτς τις τελευταίες δύο δεκαετίες και βρήκε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές εκπτώσεις που εκπίπτουν από ιδιωτικές εταιρείες. Μεταξύ αυτών, μια δωρεά 250 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ομάδες για να επηρεάσουν τις ειδήσεις με μια σαφή ιδεολογική ατζέντα. Επιπλέον, σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια εντοπίστηκαν σε φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις που έγιναν σε ιδιωτικές εταιρείες όπου το ίδρυμα Gates κατέχει εταιρικά αποθέματα και ομόλογα, εγείροντας το υποκείμενο ερώτημα εάν αυτές οι δωρεές παρέχουν στο Ίδρυμα της Πύλης οικονομικά κέρδη. Μέσω φιλανθρωπικής δωρεάς σε ιδιωτικές εταιρείες, ο Γκέιτς υποπτεύεται ότι αποφεύγει περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλο, ύψους δισεκατομμυρίων δολλαρίων που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποτελούν δημόσια επιδότηση.

Το Ίδρυμα Γκέιτς έχει κάνει αξιοσημείωτες δωρεές σε ομάδες που πιέζουν για φιλική προς τη βιομηχανία κυβερνητική πολιτική και κανονισμούς, και συχνά «τα ιδεολογικά συμφέροντα του Γκέιτς επικαλύπτονται με τα οικονομικά του συμφέροντα». Στην περίπτωση της επιρροής του Γκέιτς στη φαρμακευτική βιομηχανία, το ίδρυμα είναι γνωστό ότι προωθεί μια ατζέντα υπέρ των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ισχυριζόμενος ότι “καθιστά φάρμακα που σώζουν ζωές προσιτά σε χώρες με χαμηλούς πόρους”. Ο Schwab τονίζει ότι η ώθηση του Γκέιτς προς την εταιρική κατεύθυνση τελικά έρχεται σε αντίθεση με τις …φιλανθρωπικές του προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Το «στρατηγικό επενδυτικό ταμείο» του ιδρύματος είναι ένας άλλος τομέας ανησυχίας, όπου «το Ίδρυμα Γκέιτς παντρεύεται ρητά τις επενδυτικές και φιλανθρωπικές του δραστηριότητες». Αυτό το αμοιβαίο κεφάλαιο περιλαμβάνει μερίδιο συμμετοχής 7 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία AgBiome, της οποίας οι άλλοι επενδυτές είναι αγροχημικές εταιρείες Monsanto και Syngenta, επισημαίνοντας επίσης την εταιρική ατζέντα της Gate. Ο Schwab περιγράφει το “φιλανθρωπικό δόγμα” του Γκέιτς ως ένα «τυφλό φωτοστέφανο” γύρω από τη φιλανθρωπική του δουλειά, καθώς πολλά από τα ιδρύματα που είναι  τοποθετημένα για να ελέγξουν το ίδρυμά του χρηματοδοτούνται τώρα από τον Γκέιτς». Η αυξημένη έλλειψη ελέγχου έχει κάνει το Ίδρυμα Gates σημαντικό παράγοντα στην ενημέρωση της δημόσιας αστυνόμευσης, αποδεικνύοντας ότι «η φιλανθρωπία μπορεί να αγοράσει πολιτική επιρροή».Το Agra Watch με έδρα το Σιάτλ – ένα έργο της Κοινοτικής Συμμαχίας για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη – ήταν εξοργισμένο. “Η Monsanto έχει μια ιστορία κατάφωρης αδιαφορίας για τα συμφέροντα και την ευημερία των μικρών αγροτών σε όλο τον κόσμο … [Αυτό] δημιουργεί σοβαρές αμφιβολίες για τη μεγάλη χρηματοδότηση της γεωργικής ανάπτυξης στην Αφρική από το ίδρυμα”, καταγγέλθηκε.

Αλλά το πράγμα χειροτερεύει. Στη συνέχεια, το Αφρικανικό Κέντρο Βιοασφάλειας που εδρεύει στη Νότια Αφρική διαπίστωσε ότι το ίδρυμα συνεργάστηκε με την Cargill σε ένα έργο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την “ανάπτυξη της αλυσίδας αξίας σόγιας” στη Μοζαμβίκη και αλλού. Ποιος ξέρει τι πραγματικά σημαίνει αυτό το εταιρικό κοσνσόρτσιουμ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα προαναγγέλλει τη μεγάλη εισαγωγή της GM σόγιας στη νότια Αφρική.

Τα δύο περιστατικά εγείρουν πολλές ερωτήσεις για το ίδρυμα. Λίγοι άνθρωποι αμφιβάλλουν ότι η GM έχει θέση στην Αφρική, αλλά ο Γκέιτς είναι ο αφελής που υποστηρίζει δύο από τους πιο επιθετικούς γεωργικούς γίγαντες στον κόσμο; Υπάρχει, εν πάση περιπτώσει, πραγματική ανησυχία σε κυβερνητικό και κοινοτικό επίπεδο ότι το μοντέλο της εκτεταμένης υψηλής τεχνολογίας γεωργίας του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ακατάλληλο για την πλειονότητα της Αφρικής και δεν πρέπει να επιβάλλεται στους φτωχότερους αγρότες στο όνομα της «διατροφής του κόσμου».

Το γεγονός είναι ότι η Cargill είναι ένας απρόσωπος αγροτικός γίγαντας που ελέγχει τα περισσότερα από τα τρόφιμα του κόσμου και η Monsanto αποψιλώνει τις φτωχές ασιατικές χώρες για μια δεκαετία, προσφέρει στον εαυτό του και στις ΗΠΑ την αθλιότητα του εταιρικού εκφοβισμού. Εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να μας πει πόσα από τα ανώτερα γεωργικά στελέχη της WTO (World Trade Organisation)εργάζονταν για τη Monsanto/ Bayer ή την Cargill;

ΔΕΝ μπορούμε να παραβλέψουμε επίσης ότι η  “Πρωτοβουλία Chan Zuckerberg” , η φιλανθρωπική οργάνωση που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan το 2015, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνεισφέρει 25 εκατομμύρια δολάρια στον επιταχυντή του Bill Gates για την ανάπτυξη θεραπειών και φαρμάκων για τη θεραπεία του COVID-19. Η συνεισφορά του Zuckerberg και της συζύγου του έρχεται μετά την έναρξη του COVID-19 Therapeutics Accelerator από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στις αρχές Μαρτίου. Η Mastercard και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Wellcome συνεργάζονται επίσης με την Bill & Melinda Gates στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η οποία ξεκίνησε με 125 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση σπόρων κατά την έναρξη της.

Η BIG FARMA, ή, πώς ο COVID-19 διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο!!

Τα τελευταία 15 χρόνια, ο ΠΟΥ έχει βυθιστεί βαθύτερα στις τσέπες των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εξάπλωσης- άλλοι το αποκαλούν “επιδημία” –  των οπιοειδών στην Αμερική, αναφέρθηκε ότι ο ΠΟΥ συνέστησε εθιστικά συνταγογραφούμενα οπιοειδή που εγκρίθηκαν από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Purdue Pharma. Οι «κατευθυντήριες γραμμές του ΠΟΥ για τη θεραπεία του πόνου επηρεάστηκαν άμεσα από τη φαρμακευτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς οδηγιών για τη συνταγογράφηση ισχυρών παυσίπονων που φαίνεται να έχουν ληφθεί από τον γίγαντα οπιοειδών, Purdue Pharma».

Όσον αφορά τον κοροναϊό, η ύποπτη και εσφαλμένη δήλωση του ΠΟΥ ότι συνιστά πανδημία, είναι το μάννα από τον παράδεισο για την Big Farma. Ο έμπειρος ερευνητής δημοσιογράφος, Gerald Posner, παρατήρησε:

«Οι φαρμακευτικές εταιρείες θεωρούν το Covid-19 [coronavirus] ως επιχειρηματική ευκαιρία μια φορά στη ζωή».

O ΠΟΥ γνώριζε πριν από την υπερβολή της γρίπης των χοίρων 2009-2010, ότι αυτή η ασθένεια ήταν γενικά ήπιας φύσης και δεν αντιπροσώπευε καμία απειλή για την ανθρωπότητα. Αποκαλύφθηκε ότι πέντε ερευνητές που συμμετείχαν στην παροχή συμβουλών στον ΠΟΥ πληρώθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ από τη βιομηχανία εμβολίων. Πολλές κυβερνήσεις αγόρασαν φάρμακα και εμβόλια από την Big Farma σε τεράστια κλίμακα, προσφέροντας  δισεκατομμύρια δολάρια και δημιουργώντας τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές.

Ο ΠΟΥ είναι ένας παγκόσμιος γίγαντας  με μεγάλη επιρροή. Περισσότεροι από τους μισούς πληθυσμούς του πλανήτη μας επηρεάζονται από συμβουλές που τους παρέχει. Περίπου 350 εκατομμύρια ασθενείς έλαβαν ιατρική θεραπεία με φάρμακα με βάση τις συστάσεις του ΠΟΥ. Πολλά από τα φάρμακα που αναφέρονται στους καταλόγους του ΠΟΥ χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα, συχνά επιβλαβή και χωρίς σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα για τον ασθενή.

Τα πλοκάμια των μεγάλων φαρμακευτικών προϊόντων φτάνουν πολύ μακριά. Μεγάλα ποσά εταιρικών χρημάτων προσφέρονται αδρά σε επιστήμονες, καθηγητές και ακαδημαϊκούς, με εκείνους που αποδέχονται τέτοιες προσφορές να επιδεικνύουν προφανή ετοιμότητα σε πολιτικές που προτιμούν συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα,ανεξάτητα με την αποτελεσμαάτικότητά τους και τον αντικτυπο στην υγεία του πληθυσμού.Το χρήμα, όπως πάντα, αγοράζει συνειδήσεις.

Οι εταιρείες θεσμοθετούνται για τη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερου πλούτου και το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι ασυμβίβαστο με την παραγωγή φθηνών και αποτελεσματικών φαρμάκων σε ασθενείς που τα χρειάζονται, επομένως οι τελευταίοι υποφέρουν αναπόφευκτα, ιδίως στον τρίτο κόσμο και στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οπότε ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά, μπορεί να μην εκπλήσσει το γεγονός ότι τα κυβερνητικά κέντρα  υπερεκτιμούν την απειλή του κοροναϊού. Η φαρμακευτική βιομηχανία αποτελείται από μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως η Johnson & Johnson, η Pfizer, η Merck & Co και η Bayer.

Οι πρώτες τρεις εταιρείες εδρεύουν στην Αμερική, και η τέταρτη που αναφέρεται, η Bayer, είναι μια μεγάλη επιχείρηση φαρμακευτικών προϊόντων που εδρεύει στο Leverkusen της Γερμανίας. Η καγκελάριος Μέρκελ επαίνεσε θερμά την Μπάγερ στο παρελθόν, και ήταν η «τιμούμενη καλεσμένη» στην 150η επέτειο της ίδρυσης της Bayer το 2013 όπου, παρουσία ανώτερων στελεχών, είπε ότι, «Το όνομα Bayer έχει μόνιμη θέση στην ιστορία της γερμανικής βιομηχανίας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Μαρτίου η Γερμανίδα ηγέτης διατύπωσε τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι «το 60% έως το 70% του πληθυσμού» στη Γερμανία θα μπορούσε να μολυνθεί με τον κοροναϊό στο μέλλον”.

Αυτό ισοδυναμεί με 49 εκατομμύρια έως 58 εκατομμύρια Γερμανούς. Ωστόσο, στην Κίνα, όπου πάνω από 800 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν σε αστικές περιοχές, ένα μικρό ποσοστό του 1% του συνολικού πληθυσμού αυτής της χώρας είχε προσβληθεί από την ασθένεια.

Τον Μάρτιο του 2018, η Μέρκελ διόρισε έναν πρώην λομπίστα φαρμακευτικών προϊόντων, τον Jens Spahn, στη θέση του Υπουργού Υγείας της Γερμανίας. Όπως σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις στον “πρώτο κόσμο”, η διοίκηση της Μέρκελ επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και αρνήθηκε να αμφισβητήσει τις πιέσεις που ασκούνταν  από αυτές στο γερμανικό κράτος.

Η ανακοίνωση της Merkel, ότι η πλειονότητα των Γερμανών θα μπορούσε να μολυνθεί με τον κοροναϊό, βασίστηκε σε μηδενικά στοιχεία – αλλά τα λόγια της ακούγονταν σαν “μουσική” στα αυτιά φαρμακευτικών εταιρειών όπως η Bayer.

Στη Βρετανία, οι διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις έπαιξαν άμεσα ρόλο στην υποστήριξη μεγάλων φαρμακευτικών προϊόντων που υπερέβαιναν τις βασικές απαιτήσεις των ασθενών. Με τις τιμές των φαρμάκων σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, το Λονδίνο έφτασε στο σημείο να μπλοκάρει τις προσπάθειες αντιμετώπισης των φρικτών λειτουργιών της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ενστερνιζόμενο τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης υπό την Ά.Μέρκελ, γεγονός για το οποίο κατηγορήθηκε έντονα από τον λονδρέζικο Τύπο.

Οι περισσότερες μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες είναι φυσικά επικεντρωμένες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε χρόνο, οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες ξοδεύουν περίπου 6 δισ.δολλάρια για διαφημίσεις, οι οποίες προβάλλονται μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τηλεοπτικών δικτύων. Το αποτέλσμα; Μεταξύ 1997 και 2016, οι συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ για συνταγογραφούμενα φάρμακα αυξήθηκαν από 116 δισ. δολλάρια, σε 321 δισεκατομμύρια δολάρια!!

   Πώς τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τις «Δημοκρατίες».

Η δημοσιογράφος Μόνικα Κρουζ δημοσιεύει – πολύ νωρίτερα από το ξέσπασμα του ιού, (Liberation News ,23.5.2018, ΗΠΑ ), ένα άρθρο με τον παραπάνω τίτλο όπου αναφέρει χαρκακτηριστικά :

” Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κακοποιεί συνεχώς την Κούβα, τη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα και άλλες κυβερνήσεις στις οποίες αντιτίθεται, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι δημοκρατίες. Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί προειδοποιούν επίσης για «καταπιεστικά καθεστώτα», ενώ μας λένε ότι οι ΗΠΑ είναι μια πραγματική δημοκρατία και όλοι εδώ έχουν λόγο μέσω της ψηφοφορίας…Αλλά μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι ο αποφασιστικός παράγοντας στη «δημοκρατία» των ΗΠΑ δεν είναι καθόλου η ψήφος, αλλά ο λογαριασμός του δολλαρίου. Οι πολιτικές γίνονται και είναι ανεπιτυχείς όχι λόγω του αριθμού των ψήφων που λαμβάνουν, αλλά επειδή οι εταιρείες ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την «άσκηση πίεσης» και άλλους τρόπους αποπληρωμής των νομικών συμβούλων της κυβέρνησης για να ψηφίσουν τους νόμους που θέλουν.(…)

Πάρτε τη φαρμακευτική βιομηχανία. Σχεδόν ο καθένας παίρνει φάρμακα και ταυτόχρονα η πρόσβαση στα φάρμακα μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατο. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την φαρμακευτική δαπάνη. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το Kaiser Family Foundation διαπίστωσε ότι το 80% των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το κόστος των φαρμάκων είναι υπερβολικά υψηλό. Εάν ψηφίζαμε για τη μείωση του κόστους των βασικών φαρμάκων, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα θα ήταν συντριπτικά υπέρ της διατήρησης της τιμής των φαρμάκων σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Η αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ είναι διπλάσιο του ετήσιου κατά κεφαλήν ποσού σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, επειδή η Ουάσινγκτον, κάτω από τις δύο δεξιές πτέρυγες του μονοκομματικού κράτους, βλέπει τη Big Pharma, τους ασφαλιστές και τις μεγάλες αλυσίδες νοσοκομείων.

Το Obamacare έκανε το δυσλειτουργικό αμερικανικό σύστημα χειρότερο, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί έμειναν ανασφάλιστοι, και οι υπόλοιποι που ήταν και οι περισσότεροι, υποασφάλιστοι.

Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ δυσκολεύονται να πληρώσουν για ένα απροσδόκητο ιατρικό κόστος 500 δολαρίων, εκτός εάν είναι σε θέση να λάβουν βοήθεια δανείου, είτε να το επιστρέψουν με την πάροδο του χρόνου είτε καθόλου, σύμφωνα με μια μελέτη του 2017.

Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι Αμερικανοί χρησιμοποιούν το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών τους για να πληρώσουν ιατρικά έξοδα. Ένας συνηθισμένος τρόπος για τη μείωση του κόστους είναι η παράλειψη φαρμάκων, μια επιλογή που θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Άλλοι, κατά καιρούς, πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην πληρωμή ενοικίου ή στην εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων ή στην πληρωμή ιατρικών εξόδων, μια ασταθής κατάσταση.

Από την άλλη μεριά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Νιού Χάμσαϊρ τον περασμένο Μάρτιο, ο Ντόναλντ Τραμπ, σ’ αυτό το ύφος, διακήρυξε με έμφαση ότι “οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν σημαντικά στο όχι πολύ μακρινό μέλλον”. Είπε ότι επρόκειτο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να διαπραγματευτεί χαμηλότερες τιμές φαρμάκων για το Medicare – το κρατικό σύστημα υγείας- (επί του παρόντος η Big Pharma χρεώνει αυτό που θέλει) και ότι πρέπει να επιτρέπεται στους καταναλωτές να εισάγουν συνταγογραφούμενα φάρμακα από τον Καναδά και άλλες χώρες, σε χαμηλότερες τιμές από ό, τι στις ΗΠΑ.

Αλλά αυτή η διακήρυξη υπήρξε απλώς μια ρητορική στροφή…. Στις 11 Μαΐου, όταν αυτό το θέμα τέθηκε επί τάπητος, ο Τραμπ απέρριψε και τα δύο αυτά μέτρα. Γιατί; Επειδή οι γιγαντιαίες φαρμακευτικές εταιρείες είναι αντίθετες με τη μείωση των τιμών και των χρημάτων που λαμβάνουν από το Medicare, το Medicaid και άλλα κυβερνητικά προγράμματα επειδή αυτό μειώνει τα κέρδη τους.

             Το λόμπι των 171 εκατομμυρίων δολαρίων

«Η Big Pharma έχει πραγματοποιήσει τεράστια επένδυση στο Κογκρέσο, με εκτεταμένες πιέσεις και μαζικές συνεισφορές στην εκστρατεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Lloyd Doggett , Δημοκρατικός του Τέξας. Το Center for Responsive Politics found, διαπίστωσε ότι οι φαρμακευτικές ξόδεψαν 171,5 εκατομμύρια δολάρια “πιέζοντας” την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μόνο πέρυσι (2017). Αυτά τα χρήματα είναι κατά πολύ περισσότερα από αυτά που ξοδεύει οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και της ασφάλισης! Και ξοδεύουν ακόμη περισσότερα για να ασκήσουν “πιέσεις” φέτος, σύμφωνα με τη Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA), τη μεγαλύτερη εταιρεία ασκήσεων “πίεσης”, το μεγαλύτερο λόμπι που εκπροσωπεί τη φαρμακοβιομηχανία.

Οι εταιρείες φαρμάκων και οι εμπορικές ενώσεις τους έστειλαν ένα μικρό στρατό από 882 ομάδες από λομπίστες για να “καλύψουν” τις τσέπες τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών low makers – όσων δηλαδή είναι αρμόδιοι για τη σύταξη των νομοσχεδίων- με δολλάρια, και τους υπόσχονταν κεφάλαια  για τις επόμενες εκλογικές τους εκστρατείες εάν εγκρίνουν νόμους ευνοϊκούς για τα περιθώρια κέρδους των φαρμακευτικών προϊόντων. Με 535 μέλη του Κογκρέσου προς το παρόν, οι λομπίστες της Big Pharma ξεπερνούν σχεδόν τους δύο προς ένα! Και είναι επιθετικοί. Οι βοηθοί του Κογκρέσου λένε ότι η Big Pharma μπορεί να στείλει 10 ή 15 εκπροσώπους “ομάδων συμφερόντων” για να συναντηθούν με… δύο βοηθούς του Κογκρέσου!

Οι λομπίστες δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο η φαρμακευτική βιομηχανία και εκείνοι που βρίσκονται στη μισθοδοσία της προσπαθούν να επηρεάσουν τους νομοθέτες. Ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια στη διαφήμιση και δωρίζουν επίσης σημαντικά ποσά σε νομικές ομάδες υπεράσπισης ασθενών των οποίων τα μέλη έχουν ξεκινήσει αγωγές κατά των φαρμάκων που αυτές παράγουν!!

Σύμφωνα με την Kantar Media, μια εταιρεία παρακολούθησης διαφημίσεων, οι εταιρείες φαρμάκων ξόδεψαν 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που απευθύνονταν στους αμερικανούς καταναλωτές πέρυσι (2017). Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από τον μεγαλύτερο εταιρικό διαφημιζόμενο στις ΗΠΑ, το Procter & Gamble!!

Μια κυβέρνηση – περιστρεφόμενη πόρτα φαρμακευτικών εταιρειών.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα στη σχέση της κυβέρνησης με τη βιομηχανία φαρμάκων είναι η «περιστρεφόμενη πόρτα» που υπάρχει μεταξύ των δύο. Σε κάθε επίπεδο, στελέχη στις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων και αξιωματούχων των ΗΠΑ αλλάζουν συνεχώς θέσεις.

Για παράδειγμα, ο Alex M. Azar , Γραμματέας Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών,  είναι ο πρώην πρόεδρος της παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, και ο Δρ. Scott Gottlieb , Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων, εργάστηκε για την κυβέρνηση, τότε ως σύμβουλος σε εταιρείες φαρμάκων και τώρα επέστρεψε στην κυβέρνηση.

Θα μπορούσαμε ποτέ να υπολογίσουμε στον Αζάρ για την εργασία του υπέρ του δημοσίου συμφέροντος ώστε να μειωθεί το κόστος των φαρμάκων; Κατά τη δεκαετία του στο Lilly, η εταιρεία τριπλασίασε την τιμή της ινσουλίνης της και επιβλήθηκε πρόστιμο για συμπαιγνία για να διατηρήσει τις τιμές της υψηλές στο Μεξικό.

Η FDA υποτίθεται ότι δοκιμάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και των ιατρικών συσκευών πριν φτάσουν στην αγορά. Ο Gottleib, ο νέος της επικεφαλής, «πιέζει για ταχύτερες εγκρίσεις προϊόντων που δεν έχουν υποβληθεί σε δοκιμή- δέχεται εκατομμύρια δολλάρια από κατασκευαστές φαρμάκων και συσκευών στην πορεία» – ακόμη και όταν αυτό σημαίνει παράλειψη των κρίσιμων κλινικών δοκιμών που αποκαλύπτουν σοβαρά προβλήματα », σύμφωνα με το National Womens Health Network (Δίκτυο Γυναικείας Υγείας).

Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ τα γνώριζε αυτά όταν διόρισε τον Αζάρ και τον Γκότλιμπ σε αυτές τις υψηλότερες θέσεις υγείας. Η «δουλειά» τους δεν είναι πραγματικά να δουλεύουν για τα δημόσια συμφέροντα. Είναι να επιτηρούν τα συμφέροντα των ίδιων των εταιρειών που οι επικεφαλής τους ισχυρίζονται ότι “ρυθμίζουν”.

Η περιστρεφόμενη πόρτα της φαρμακευτικής εταιρείας – κυβέρνησης συνδεεται με τα μη- κυβερνητικά σκαλοπάτια. Για παράδειγμα, ο John D. Dingell , βοηθός επί πολλά έτη του πρώην Δημοκρατικού Αντιπροσώπου του Μίτσιγκαν, ανήκει πλέον στο λόμπι της PhRMA.

Για έξι χρόνια, ο Gary Andres ήταν διευθυντής προσωπικού της Ηouse Energy and Commerce Committee (Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου), η οποία χειρίζεται τη νομοθεσία που επηρεάζει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και την FDA. Τον Φεβρουάριο του 2017, έγινε ανώτερος εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Biotechnology Innovation Organisation (Οργανισμός Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας), μια εμπορική ομάδα από λομπίστες για εταιρείες βιοτεχνολογίας. Ο Andres επέστρεψε στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα για να γίνει Διευθυντής προσωπικού των Δημοκρατικών της Ways and Means Committee, (Επιτροπής Τρόπων και Μέσων), η οποία έχει κάποια εξουσία για το Medicare, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Οι λομπίστες είναι πρώην υπάλληλοι του Κογκρέσου

Πάνω από τα δύο τρίτα των εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων της Big Pharma είναι πρώην υπάλληλοι του Κογκρέσου ή των ομοσπονδιακών οργανισμών. Για παράδειγμα, ένας βοηθός του γερουσιαστή Tom Harkin (D-IA), πρώην πρόεδρος της Senate health committee, (Επιτροπής Υγείας της Γερουσίας), είναι τώρα επικεφαλής εκπρόσωπος συμφερόντων για τις πολυεκατομμυριούχου εταιρείας φαρμάκων, Merck.

Φυσικά, όλοι όσοι περνούν από αυτήν την περιστρεφόμενη πόρτα θα ισχυριστούν ότι η υγεία αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και ότι κάθε Αμερικανός, ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση, θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται. Αλλά η πραγματική «ανάγκη» που εξυπηρετούν αυτοί οι άνθρωποι είναι η «ανάγκη» για συνεχώς αυξανόμενα κέρδη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πέντε από τις έξι κορυφαίες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ είναι φαρμακευτικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι δαπάνες για συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι υψηλότερες στις ΗΠΑ , κατά κεφαλήν, από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Γι ‘αυτό η πληρωμή φαρμάκων μπορεί να είναι απρόσιτη στους Αμερικανούς. Γι ‘αυτό οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στην ανάγκη τους για φάρμακα. Γι ‘αυτό ένας στους εφτά (1 στους 7) Αμερικανούς δεν αγοράζει τις συνταγές του γιατί κοστίζουν πάρα πολύ!!

Δεν το κάνουν μόνο οι φαρμακευτικές εταιρείες. Κάθε μεγάλη βιομηχανία, από φαστ φουντ έως κερδοσκοπικές φυλακές, έχει το δικό της λόμπι και κάνει το ίδιο πράγμα. Οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη «δημοκρατία» που μπορούν να αγοράσουν οι γιγαντιαίες εταιρείες.

 Οι ΗΠΑ έδωσαν 3,7 εκατομμύρια δολάρια στο εργαστήριο Wuhan της Κίνας που διεξήγαγε δοκιμές κοραναϊού σε νυχτερίδες!!

 Και σ’ αυτό το πλαίσιο δεν είναι καθόλου άξιο απορίας πώς το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

Tο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan πιστεύεται ότι διεξήγαγε πειράματα κοραναϊού σε θηλαστικά που πιάστηκαν στα σπήλαια της Γιουνάν της Κίνας, με χρήματα των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν από βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι επιστήμονες εκεί πειραματίστηκαν σε νυχτερίδες ως μέρος ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, που, μάλιστα, συνεχίζουν να παρέχουν άδεια στο εργαστήριο Wuhan να λαμβάνει αμερικανικά χρήματα για πειράματα!!!

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) είναι μια υπηρεσία των ΗΠΑ  υπεύθυνη για τη βιοϊατρική έρευνα και τη δημόσια υγεία.

Ως γνωστόν, η  έρευνα για την αλληλούχιση του COVID-19 έχει εντοπίσει τον ιό πίσω σε νυχτερίδες στα σπήλαια Yunnan. Το Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan είναι ένα από τα πιο προηγμένα εργαστήρια στην Κίνα. Βρίσκεται 20 μίλια από την αγορά των ζώων από όπου πιστεύεται ότι ο κοροναϊός μεταφέρθηκε για πρώτη φορά σε έναν άνθρωπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΟΥ υπερασπίστηκε την Κίνα ως προς αυτή την κατηγορία, γεγονός που επέτεινε εν τέλει, τη “διάλυσή” του από τον Πρόεδρο Τραμπ.

Η αποκάλυψη ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδότησε το εργαστήριο που έκανε έρευνα για νυχτερίδες στη Γουχάν, υποδηλώνει στους καχύποπτους ότι το εργαστήριο Wuhan ήταν ο πραγματικός τόπος προέλευσης της πανδημίας κοροναϊού και όχι της αγοράς ζώων. Λίγο μετά από αυτήν την ανακάλυψη, οι νομοθέτες των ΗΠΑ, ομάδες πίεσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση επικίνδυνων και σκληρών πειραμάτων στο Ινστιτούτο Wuhan.

Ο Αμερικανός Ματ Γκάιτς, μέλος του Κονγκρέσου, είπε: «Είμαι αηδιασμένος όταν μαθαίνω ότι εδώ και χρόνια η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδοτεί επικίνδυνα και σκληρά πειράματα σε ζώα στο Ινστιτούτο Wuhan, τα οποία μπορεί να συνέβαλαν στην παγκόσμια εξάπλωση του κοροναϊού και την έρευνα σε άλλα εργαστήρια στην Κίνα που ουσιαστικά δεν έχουν εποπτεία από τις αρχές των ΗΠΑ. ”

Ενώ ο Anthony Bellotti, Πρόεδρος της αμερικανικής ομάδας πίεσης White Coat Waste, δήλωσε: «Τα ζώα που έχουν μολυνθεί από ιούς ή αλλιώς άρρωστοι και κακοποιήθηκαν σε κινέζικα εργαστήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να πωληθούν σε υγρές αγορές για κατανάλωση μόλις γίνουν τα πειράματα».

Σ‘ αυτή την ιστορία είναι επίσης μπλεγμένη και η Γαλλική κυβέρνηση – η οποία είχε επιβλέψει τις εργασίες για τη βιοασφάλεια που έγιναν στο ινστιτούτο της Wuhan το 2015, και μάλιστα στην αρχή της κρίσης, είχε γίνει viral ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μέσω του οποίου κατηγορούνταν ευθέως το Ινστιτούτο Παστέρ,  ότι πατένταρε ιό – παρόμοιο – με αυτόν του COVID-19. Το Ινστιτούτο Παστέρ διέψευσε αυτή την κατηγορία, με ένα μακρυσκελές υπόμνημα. Η Δρ. Judy Mikovits, μάλιστα ανέφερε ότι  οι επικοινωνίες μεταξύ των βιολογικών ινστιτούτων δεν είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο, και δεν αποκλείεται, είπε, να έχει σταλεί ένα θανατηφόρος ιός, από το ένα εργαστήριο στο άλλο, (ή σε μια βάση βιολογικού πολέμου) απλώς με ένα μέιλ…(!!!).

Ούτε και είναι τυχαίο ότι και η Γαλική κυβέρνηση υπερασπίστηκε την Κίνα στις κατηγορίες που δέχτηκε.

           Ποιος είναι ο Φάουτσι??
      Η φιγούρα μιας παρανοϊκής κερδοσκοπίας

Ο  Δρ.Τόνι Φάουτσι είναι ο κύριος με τα γυαλάκια – ο αντίστοιχος του δικού μας Τσιόρδα, που, πλάι στον Πρόεδρο Τραμπ δίνει τις “οδηγίες” για τον χειρισμό της κυβέρνησης απέναντι στον Cοvid-19…

” Εάν θέλετε να μάθετε ποιος είναι στην κεφαλή ενός διεφθαρμένου συστήματος υγείας, απλώς ακολουθήστε τον Τόνι Φάουτσι…Από την εποχή του HIV, και εδώ και σαράντα χρόνια στις ΗΠΑ..Ακόμα κι αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια για τον καρκίνο, αναζητήστε τον στο CDC, στον ΝΗΙ, στις φαρμακευτικές εταιρείες, που παίρνουν τα λεφτά των Αμερικανών φορολογουμένων, παράνομα, μας αναγκάζουν να καταναλώνουμε προϊόντα που μας σκοτώνουν..και, ξέρετε, εάν σταματήσει όλο αυτό, απλώς δεν θα είμαστε άρρωστοι πια, το καταλαβαίνετε αυτό; Ούτε θα εξαπλώνονται ασθένειες – γιατί οι υγιείς πληθυσμοί δεν εξαπολύουν ασθένειες,”, λέει η Δρ. Judy Mikovits, η οποία είχε εργαστεί ως ερευνήτρια βιολόγος στη στρατιωτική βάση βιολογικού πολέμου στο Fort Dedrick, και η οποία στη συνέχεια διώχθηκε και φυλακίστηκε για την ανακάλυψη μολυσμένων εμβολίων που δημιουργούν το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης, αυτισμούς και καρκίνο, και της οποίας τις έρευνες απέκλεισε ο Dr.Fauci.

      O FAUCI χρηματοδότησε τo εργαστήριο της.. Wuhan!!

Κατά ειρωνικό τρόπο, ο πανικός των μέσων ενημέρωσης που αναφέρεται από τη δημοσιογράφο Ana Laura Palomino García, τροφοδοτείται από τον Δρ. Anthony Fauci, ο οποίος έπιξε κεντρικό ρόλο ως εκπρόσωπος στις κύριες αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Η ανάλυσή του στο New England Journal of Medicine έρχεται σε έντονη αντίθεση με ορισμένες από τις φρενήρεις δηλώσεις του στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων αναφορών του Τύπου και των πρωτοσέλιδων.

Ο Δρ Anthony Fauci  περιγράφεται ως “η αξιόπιστη”  φωνή της Αμερικής στον κοραναϊό, (δεν είναι τυχαίο ότι ως φιγούρα παραπέμπει στον δικό μας Τσιόρδα), ο οποίος «συχνά διορθώνει τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ» που συγκρίνει το COVID-19 με την Εποχιακή Γρίπη. (Από αυτή την άποψη η σύγκριση του Trump είναι σωστή).

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Fauci είπε στο CNN ότι η πανδημία θα μπορούσε τελικά να σκοτώσει μεταξύ 100.000 και 200.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, εάν ο μετριασμός δεν είναι επιτυχής», ενώ, αρχικά, «εξυπηρετώντας έναν πρόεδρο που αρχικά απέρριψε τον κοραναϊό συγκρίνοντάς τον με την εποχιακή γρίπη, ο Fauci ήταν σε πρώτη φάση σύμφωνος».

Ο Fauci είναι μακράν ο αγαπημένος του CNN, παρέχοντας «έγκυρες» δηλώσεις σχετικά με τον ιό, αν και πέφτει συχνά σε αντιφάσεις.

Σίγουρα δεν ενημερώνει τους Αμερικανούς με προσεκτικό τρόπο. Δεν διαβεβαιώνει για τίποτε τους Αμερικανούς. Οι “έγκυρες” δηλώσεις του συχνά δεν έχουν καμία πραγματική υπόσταση. Όχι μόνο παραπλανά τους Αμερικανούς, αλλά δεν αναγνωρίζει ούτε καν τις δηλώσεις του ΠΟΥ.

Αλλά το NIAID του Fauci χρηματοδότησε πραγματικά μια μελέτη για το Bat Coronavirus, η οποία ήταν ένα έργο που περιελάμβανε επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν, το κινεζικό εργαστήριο στο κέντρο της διαμάχης για την έρευνα σχετικά με τον COVID-19. Αυτή η μελέτη επιβεβαίωσε το 2018 ότι οι άνθρωποι πέθαναν από κοροναϊό!!

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την καταχώριση της ιστοσελίδας NIAID στις 4 Απριλίου 2018 με τίτλο: « Φύση. Οι ερευνητές λένε ότι το εύρημα είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι ο εντοπισμός νέων ιών σε ζώα και ο γρήγορος προσδιορισμός της δυνατότητάς τους να μολύνουν ανθρώπους είναι ένας βασικός τρόπος για τη μείωση των παγκόσμιων απειλών για την υγεία.

” New Coronavirus Emerging From Bats in China, Devastates Young Swine”: «Ένας πρόσφατα αναγνωρισμένος κοροναϊός που σκότωσε σχεδόν 25.000 χοιρίδια το 2016-17 στην Κίνα προέκυψε από νυχτερίδες κοντά στo σημείο προέλευσης του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου κοροναϊού (SARS-CoV), που εμφανίστηκε το 2002 στο ίδιο είδος νυχτερίδας. Ο νέος ιός ονομάζεται σύνδρομο οξείας διάρροιας των χοίρων κορανοϊός (SADS-CoV). Δεν φαίνεται να μολύνει άτομα, σε αντίθεση με το SARS-CoV2 που μολύνθηκαν περισσότερα από 8.000 άτομα και πέθαναν 774. Δεν έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις SARS-CoV από το 2004. Οι ερευνητές της μελέτης εντόπισαν το SADS-CoV σε τέσσερις χοιροτροφίες στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Κίνας. Το έργο ήταν μια συνεργασία μεταξύ επιστημόνων της EcoHealth Alliance, της Ιατρικής Σχολής Duke-NUS, του Ινστιτούτου ιολογίας Wuhan και άλλων οργανισμών και χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, μέρος των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Daily Mail ανέφερε ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, από τα οποία είναι μέλος το NIAID του Fauci, παρείχαν επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν για να μελετήσουν τον κοροναϊό που φέρει το συγκεκριμένο στέλεχος. Αυτή η μελέτη είχε τίτλο, «Η ανακάλυψη μιας πλούσιας ομάδας γονιδίων κορανοϊών που σχετίζονται με το SARS νυχτερίδας παρέχει νέες πληροφορίες για την προέλευση του κοροναϊού SARS».

                           Τι συμβαίνει λοιπόν εδώ;

Στο επισημο δελτίο τύπου του Bill & Melinda Gates Foundation διαβάζουμε :

Global Health Leaders Launch Decade of Vaccines Collaboration

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates ανακοίνωσαν συνεργασία για την ενίσχυση του συντονισμού σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα εμβολίων και τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης για τα Εμβόλια. Αυτό το σχέδιο θα βασιστεί στις επιτυχίες της τρέχουσας εργασίας για την επίτευξη βασικών ορόσημων στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παράδοση εμβολίων διάσωσης στους πιο ευάλωτους πληθυσμούς των φτωχότερων χωρών κατά την επόμενη δεκαετία. Η συνεργασία ακολουθεί την κλήση του Ιανουαρίου 2010 από τους Bill και Melinda Gates για τα επόμενα δέκα χρόνια για να γίνει η δεκαετία των εμβολίων. Το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για τα Εμβόλια θα επιτρέψει μεγαλύτερο συντονισμό σε όλες τις ομάδες συμφεροντούχων – εθνικές κυβερνήσεις, πολυμερείς οργανισμούς, κοινωνία των πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα και φιλανθρωπικούς οργανισμούς – και θα εντοπίσει ποια κρίσιμη πολιτική, πόροι και άλλα κενά που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για την πραγματοποίηση της εξοικονόμησης δυνατοτήτων εμβολίων.(sic!!!)

Ο  Ron Paul από το Ron Paul Institute for Peace and Prosperity (16.3.2020)  γράφει ότι ο Fauci,  ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Trump, επικεφαλής του NAID (Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων) στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, που βρίσκεται παντού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξυπηρετεί συμφέροντα για να προκαλέσει ακόμη περισσότερο πανικό, όταν δήλωσε στο Κογκρέσο ότι το ποσοστό θανάτου για τον κοροναϊό είναι δεκαπλάσιο από αυτό της εποχικής γρίπης, ισχυρισμός χωρίς καμία απολύτως επιστημονική βάση.

Είναι αυτός που έκανε ό, τι μπορούσε καλύτερο για να δημιουργήσει παγκόσμιο πανικό, λέγοντας “Αυτή τη στιγμή, προσωπικά, εγώ, δεν θα πήγαινα σε εστιατόριο”, ασκώντας τρομακτικές πιέσεις για το απεριόρστο λοκντάουν ολόκληρης της χώρας, αρχικά για 14 ημέρες, και τον ακολούθησαν και πολλές άλλες κυβερνήσεις παγκόσμια.

Για ποιο λόγο; Για έναν ιό που έχει σκοτώσει έως τότε πάνω από 5.000 άτομα παγκοσμίως και λιγότερους από 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες; Αντίθετα, η φυματίωση, μια παλιά ασθένεια που δεν συζητείται καθόλου σήμερα, σκότωσε σχεδόν 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους το 2017!!!

Πού ήταν ο πανικός για αυτό;

«Δυστυχώς, αυτός ο τύπος ο Fauci, βρίσκεται σε αυτό το περιβάλλον για σχεδόν 4 δεκαετίες σε πολλούς προέδρους, και ουσιαστικά είναι ενσωματωμένος σε αυτό το επιστημονικό ίδρυμα που έχει δημιουργήσει ένα ατυχές ψέμα για το ανοσοποιητικό σύστημα και ένα ατυχές ψέμα σχετικά με τη λύση γι’ αυτόν τον κοραναϊό ή για πιο σημαντικές λοιμώδεις ασθένειες. Χωρίς καμία πραγματική έμφαση στο πραγματικό ζήτημα ότι όλα αυτά αφορούν ένα δυσλειτουργικό εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ( που έχει να κάνει βασικά με τα μολυσμένα τρόφιμα και τον αέρα) και που,δυστυχώς, ο Fauci δεν έχει μιλήσει για αυτό, διότι η αλήθεια αυτού του πράγματος οδηγεί σε μια λύση που δεν έχει καμία σχέση με την υποχρέωση εμβολίων και το λοκντάουν χωρών», λέει ο Δρ. Shiva Ayyadurai, που, ως υποψήφιος γερουσιαστής απαιτεί από τον Τραμπ την άμεσα απομάκρυνση του καταστροφικού αυτού Ντόκτορ..

Αν μη τι άλλο, αυτό που απαιτούν οι άνθρωποι όπως ο Fauci και οι άλλοι “φοβιστές”,  είναι το να κάνουν να φαίνεται η ασθένεια πάρα πολύ χειρότερη. Ο στρατιωτικός νόμος που ονειρεύονται θα στείλει τους ανθρώπους να κρυφτούν μέσα στα σπίτια τους, αντί να πάνε έξω ή στην παραλία όπου ο ήλιος και ο καθαρός αέρας θα βοηθούσαν στην ενίσχυση της ανοσίας σε οποιονδήποτε ιό! Ο πανικός που προκαλείται από αυτούς τους τύπους βοηθά πιθανότατα στη διάδοση της ασθένειας”…

Η “τρέλα” για τον κοραναϊό δεν περιορίζεται ωστόσο στους πολιτικούς και την ιατρική κοινότητα. Ο επικεφαλής του νεοσυντηρητικού Atlantic Council προέτρεψε το ΝΑΤΟ να περάσει μια δήλωση πολέμου του άρθρου 5 ενάντια στον ιό COVID-19! Πρόκειται να στείλουν τανκς και ντρον για να εξαλείψουν αυτούς τους… μικροσκοπικούς εχθρούς; Ή μήπως, …εμάς??

“…Νιώθω πιο ασφαλής τώρα που οι BILL GATES & MARK ZUCKERBERG συνεργάστηκαν με την IG FARBEN & BAYER-MONSANTO για να κάνουν εμβόλιο. Χαίρομαι που νοιάζονται… Φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Bayer [η οποία κάποτε ήταν μέρος της IG Farben, κατείχε το δικό της στρατόπεδο συγκέντρωσης και απασχολώντας τον Δρ. Joseph Mengele] θα συνεργαστεί σε κάποιο είδος “θεραπείας” Coronavirus.

(…) Η MONSANTO είναι τώρα BAYER… Και η BAYER ήταν η I.G. FARBEN – ο πιο διάσημος υπάλληλός τους, είπαμε, ήταν ο Δρ. Mengele – Σήμερα ο Bill Gates κατέχει 500,000 μετοχές στην Bayer-Monsanto…Το ΒILL GATES  Foundation χρησιμοποίησε χρήματα για να αγοράσει $ 23 εκατομμύρια από μετοχές MONSANTO… Ο κοροναϊός θα πυροδοτήσει τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να συρρέουν για να αγοράσουν τεράστια αποθέματα εμβολίου από έναν όμιλο που προηγουμένως έχει κάνει AGENT ORANGE και ZyklonB… ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΛΑΘΟΣ;” αναρωτιέται ειρωνικά ο συγγραφέας Chris Everard, στο βιβλίο του “DARK PLANET ..

ΠΗΓΕΣ:

https://www.thelocal.de/20200311/60-to-70-percent-of-germany-could

Η συνομιλία, “Γιατί υπάρχουν τόσο λίγες περιπτώσεις coronavirus στη Ρωσία και την Αφρική;”, 17 Μαρτίου 2020, https://theconversation.com/why-are-there-so-few-coronavirus-cases-in-russia-and -africa-133591

https://www.aljazeera.com/news/2020/03/declares-coronavirus-global-pandemic– live-ενημερώσεις-200311235023766.html

https://trofire.com/2017/04/11/big-pharma-owns

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jhF1QLVTmE8J:

https://www.irishtimes.com/opinion/pat-leahy-how-irish-politics-and-society-may-be-reshaped-by-covid-19-1.4202313+&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=ie

https://www.avensonline.org/wp-content/uploads/JIMT-2378-1343-02-0004.pdf https://www.washingtonpost.com/national/congressional-report-purdue-pharma-influenced-world-health-organizations https://www.avensonline.org/wp-content/uploads/JIMT-2378-1343-02-0004.pdf

https://www.avensonline.org/wp-content/uploads/JIMT-2378-1343-02-0004.pdf https://www.dw.com/en/angela-merkels-new-coalition-wont-address -μπλόμπι-στη-Γερμανία / a-42745088

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:q_TqMd6VYQIJ:

https://www.globaljustice.org.uk/blog/2019/may/28/uk-government-has-blatantly-chosen-side-big-pharma-over-patients+&cd=11&hl=en&ct=clnk&gl=ie

https://nationalfile.com/president-trump-vs-bill-gates-on-treatment-fauci-has-a-100-million-conflict-of-interest/

https://threadreaderapp.com/thread/1250927393113505794.html

https://www.youtube.com/watch?v=fQycz_rzut8

https://www.gatesfoundation.org/Media-Center/Press-Releases/2010/12/Global-Health-Leaders-Launch-Decade-of-Vaccines-Collaboration

https://www.youtube.com/watch?v=MNM833K22LM

https://www.theguardian.com/global-development/poverty-matters/2010/sep/29/gates-foundation-gm-monsanto

https://www.facebook.com/EnigmaDigitalTV/posts/i-feel-safer-now-that-bill-gates-mark-zuckerberg-have-teamed-with-ig-farben-baye/1476274819200902/

Global Research, co.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας