Η Άγκυρα εξετάζει δεύτερη παρτίδα S-400–«Δεν μας έχουν επηρεάσει κυρώσεις ΗΠΑ»

449
Η Άγκυρα εξετάζει δεύτερη παρτίδα S-400

Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ υποστήριξε πως η Άγκυρα θέλει να προμηθευτεί και άλλη παρτίδα ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Παρόλο που ο ίδιος αποτελεί ένας από τους βασικούς στόχους των αμερικανικών κυρώσεων, ο Ντεμίρ αφού αποκάλυψε ότι η Τουρκία «καίγεται» για τις αποζημιώσεις και όχι για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35, δήλωσε στη συνέχεια ότι οι διαδικασίες για την απόκτηση δεύτερης παρτίδας S-400 συνεχίζεται.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ισμαήλ Ντεμίρ σε συνέντευξη του στο τουρκικό κανάλι NTV είπε χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει δεύτερη παρτίδα των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία, παρά την πίεση των ΗΠΑ».

«Δεν μας έχουν επηρεάσει οι αμερικανικές κυρώσεις»

Ο Ντεμίρ είχε δηλώσει στα μέσα Ιανουαρίου ότι η Τουρκία είναι πλέον έτοιμη και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400, ενώ είχε τονίσει οποιαδήποτε χρήση τους, προϋποθέτει την απόφαση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) στη συνέχεια τόνισε ότι «η Τουρκία δεν έχει επηρεαστεί από τις συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων» ενώ επεσήμανε ότι «παρόλο που δεν έχει παρατηρηθεί κάποια διαφορά, περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει στο μέλλον».

Yπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, στο πλαίσιο της συνέντευξης ο επικεφαλής της SSB δήλωσε αναφορικά με την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35 ότι:

«Αυτό που λέμε δεν είναι ότι πρέπει οπωσδήποτε να μπούμε και πάλι στο πρόγραμμα. Λέμε ότι υπάρχει μια αδικία και αυτή η αδικία είναι ανάγκη να διορθωθεί. Ο στόχος όλων των προσπαθειών μας δεν είναι απαραιτήτως να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα των F-35, αλλά μάλλον να αποζημιωθούμε για τις αδικίες και για την απώλεια δικαιωμάτων μας», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας