Ζαχάροβα: Θα υπάρξει απάντηση αν ενταχθούν Σουηδία και Φινλανδία στο ΝΑΤΟ

973
Ζαχάροβα: Θα υπάρξει απάντηση

«Πιθανή ένταξη της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει άμεση στρατιωτική απάντηση της Ρωσίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Όλα τα κράτη που συμμετέχουν στον ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, επιβεβαίωσαν από την αρχή ότι η ασφάλεια ορισμένων κρατών δεν πρέπει να οικοδομείται σε βάρος της ασφάλειας άλλων χωρών.

Είναι προφανές ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια στρατιωτική συμμαχία  θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να λάβει αμοιβαία βήματα», είπε η Ζαχάροβα σε έκτακτη ενημέρωση.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα νωρίτερα ότι «κάλεσε τη Φινλανδία και τη Σουηδία, που δεν είναι μέλη του οργανισμού, να συμμετάσχουν στην εικονική έκτακτη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας την Παρασκευή για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία».

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση ότι η χώρα είναι έτοιμη να υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ εάν προκύψει το ζήτημα της εθνικής της ασφάλειας.

Η Φινλανδία γλίτωσε μετά το Β’ΠΠ την ένταξη στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, αν και ενεργός σύμμαχος της Γερμανίας, καθώς οι ηγέτες της δέχθηκαν να είναι «υπό επιτήρηση» οι κρατικές λειτουργίες τους από την Σοβιετική Ένωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας