Ζάεφ: Έχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα–Καμμένο ότι η συμφωνία θα περάσει

472
ζάεφ

Ο Ζάεφ μπορεί να εμπιστεύεται Τσίπρα και Καμμένο αλλά μάλλον δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους τρεις ο ελληνικός λαός αλλά και ο λαός της γείτονος.

Εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Πάνο Καμμένο ότι θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ. Σε χαμηλούς τόνους και μακριά από τις προκλητικές δηλώσεις των προηγούμενων ημερών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανέφερε στο πρακτορείο ΜΙΑ ότι οι συνταγματικές τροπολογίες θα αποσπάσουν την στήριξη των βουλευτών και ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Ο Ζάεφ τόνισε ότι στις προτεινόμενες τροπολογίες «δεν υπάρχει τίποτα κρυφό» και ότι αυτές αποτελούν «έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών». Επισήμανε δε, ότι οι τροπολογίες ήταν αποτέλεσμα συμμετοχικής διαδικασίας, που περιλάμβανε και την αλβανική κοινότητα της χώρας.

Ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα παραιτηθεί μόλις το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ψηφίσει τις συνταγματικές τροπολογίες και αν αυτό θα επηρεάσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζάεφ ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον έλληνα πρωθυπουργό, την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική αντιπολίτευση και τον ελληνικό λαό.

«Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην «μακεδονική» κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο κοινοβούλιο. Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική» είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

«Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο «μακεδονικό» κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες» πρόσθεσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το MIA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας