Ερντογάν: Η μοίρα των Μουσουλμάνων δεν βρίσκεται στα χέρια πέντε χωρών

866
ερντογάν

Για την Συρία τόνισε ότι υπάρχουν ήδη 4 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία, ενώ περισσότεροι από 50.000 μετανάστες φτάνουν από την Ιντλίμπ της Συρίας.

«Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε (σ.σ. χώρες)» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επικρίνοντας τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εναρκτήρια τελετή στη Μαλαισία, «η μοίρα των 1,7 δισεκατομμυρίων Μουσουλμάνων δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Επανέλαβε ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε (σ.σ. χώρες) απευθυνόμενος στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που το δικαίωμα βέτο το οποίο έχουν θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό για μικρότερες χώρες, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι η Τουρκία δεν υπέκυψε στις πιέσεις για αποσιώπηση, μεταξύ αυτών η απόπειρα πραξικοπήματος, η οικονομική τρομοκρατία και η συκοφαντία.

«Καθώς προσπαθούν να φιμώσουν την Τουρκία, εμείς επιμένουμε να εφιστούμε την προσοχή στην Παλαιστίνη, τη Γάζα, τη Λιβύη, τη Ροχίνγκια, τη Σομαλία και τη Συρία» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας