“Εποχική” η “Κύκνος”. Αντιδράσεις της συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

1528
κύκνος

Το γεγονός ότι η επιχείρηση «Κύκνος» κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Ήλιδας και ζητά να χαρακτηριστεί ως εποχική καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η δραστηριότητα της επιχείρησης κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με την παραγωγή, εμπορία και συντήρηση ντοματοπολτού, λαχανικών, κομπόστας φρούτων, παραγωγή μουστάρδας κ.ά. Επίσης επεκτείνεται στην κατασκευή κτιρίων για κατοικίες και μη, στην κατασκευή λευκοσίδηρων δοχείων.

Από το 2005-2016 με το μεγαλύτερο διάστημα να αφορά την περίοδο της κρίσης, οι συνολικές πωλήσεις ανήλθαν σε 232,6 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη της τάξεως 23,9 εκατομμύρια ευρώ.

Διαχρονικά στην ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ έχουν δουλέψει χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής.

Όλες οι προηγούμενες γενιές αλλά και οι σημερινοί εργαζόμενοι με τον ιδρώτα και την εργασία τους έχουν συμβάλει στην κερδοφορία της εταιρείας.

Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους η ΚΥΚΝΟΣ επίσημα δηλώνει:

“Aπό την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί για εμάς το πιο σημαντικό κεφάλαιο της εταιρείας μας. Στους ανθρώπους μας οφείλουμε τη μεγάλη και επιτυχημένη πορεία μας. Με σεβασμό στην επαγγελματική προσωπική ανάπτυξη κάθε συνεργάτη μας, ενθάρρυνση πρωτοβουλίας και της ομαδικότητας, ειλικρίνεια, υψηλό ήθος και σταθερότητα στηρίζουμε τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή της εταιρείας μας”.

Γι’ αυτό και η εργοδοσία θέλοντας να ανταμείψει τους εργαζομένους της επιδιώκει να απαλλαγεί από τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλει μέχρι σήμερα στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) και να μετατρέψει το ασφαλιστικό ένσημο σε εργόσημο του ΟΓΑ. Εξέλιξη που αν περάσει θα ανοίξει τον “ασκό του Αιόλου” για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, αλλά και συνολικά στην περιοχή. Θα σημάνει το μεγαλύτερο χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο ύψος της σύνταξης, αλλά και στις παροχές ασθενείας για τον κάθε εργαζόμενο και τα μέλη της οικογένειάς του που ασφαλίζει.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, η εργοδοσία αξιοποιεί το αντεργατικό και αντιασφαλιστικό πλαίσιο που διατηρεί και επεκτείνει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και κέρδη στους βιομηχάνους και στις επιχειρήσεις τους.

Αυτή την ανάπτυξη οραματίζονται. Καρφί δεν τους καίγεται για εμάς καθώς όλοι εμείς είμαστε νούμερα στα λογιστικά βιβλία τους.

Όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, αλλά και περισσότερο αυτοί που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τις ανάγκες της παραγωγής της επιχείρησης δεν πρέπει να αποδεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση.

Η ζωή μας δεν είναι εποχική, ούτε και οι ανάγκες μας.

Χρειάζεται λοιπόν να μπει στη ζωή και να γίνει πράξη το σύνθημα: Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Σας καλούμε να αποτρέψετε αυτά τα σχέδια που είναι σε βάρος σας, να απαιτήσετε να μη γίνει δεκτό το αίτημα της επιχείρησης από την δημοτική αρχή που θα έχει μεγάλη ευθύνη για το παραπέρα ξήλωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων σας.

Καλούμε το Επιχειρησιακό Σωματείο σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο να οργανώσει την πάλη όλων των εργαζόμενων στην εταιρεία να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη με την οποία θα υπάρξουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες, να συγκαλέσει άμεσα ΓΣ και να καλέσει το σύνολο των εργαζομένων και αυτών που δεν είναι σήμερα στην δουλειά και να πάρει απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Να απαιτήσουν εδώ και τώρα να παρθεί πίσω το αίτημα της εταιρείας που ζητά να χαρακτηριστεί “εποχική”.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν είσαστε μόνοι σας.

Η ομοσπονδία και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε στο πλευρό σας, η αλληλεγγύη με όλους τους τρόπους και μορφές είναι δεδομένη από μεριά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας