ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις σε τρεις ιατρικές ειδικότητες!

2455
εοπυυ
Οι συμβεβλημένοι γιατροί κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ για ωμό εκβιασμό που σκοπό έχει να τους αναγκάσει να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη του Οργανισμού.

Την «αιφνιδιαστική» διακοπή των συμβάσεων των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ από 15 Ιουλίου, καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μεν γιατροί των συγκεκριμένων ειδικοτήτων δεν θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ από 16 Ιουλίου και έπειτα για τις επισκέψεις των ασφαλισμένων, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος της ιατρικής επίσκεψης αν επιλέξουν παθολόγο, γενικό γιατρό ή παιδίατρο που δεν έχει πλέον σύμβαση με τον Οργανισμό.

«Οι ιατροί αυτοί “απολύονται” με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό. Με ένα διακόπτη, καταργούνται 4,8 εκατομμύρια δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών ιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον  τρόπο “αντιστοίχισης” των ασθενών σε αυτούς», υποστηρίζει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Οι συμβεβλημένοι γιατροί κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ για ωμό εκβιασμό που σκοπό έχει να τους αναγκάσει να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη του Οργανισμού για τους Οικογενειακούς Ιατρούς, υποστηρίζοντας ότι θα ιδιωτικά ιατρεία τους θα βρίσκονται σε επίταξη με δυσμενείς οικονομικούς όρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας