Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Η Τουρκία μετακινεί χιλιάδες τρομοκράτες μισθοφόρους στη Λιβύη

1082
τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να κινητοποιεί δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων τουρκικών στρατευμάτων και ξένων μισθοφόρων, στη Λιβύη, και θέλει να επιβάλει την εξουσία του και να ομαλοποιήσει τη συμμετοχή του στην κρίση της Λιβύης, πριν από τις προσεχείς διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), ταγματάρχης Αχμέντ αλ-Μισμάρι.

Σύμφωνα με τον αλ-Μισμάρι, η Άγκυρα συνεχίζει να στέλνει χιλιάδες μαχητές στη Λιβύη πριν από την αναμενόμενη επερχόμενη μάχη για τις βασικές στρατηγικές θέσεις της Σίρτης και της Τζούφρα στο κέντρο της χώρας.

Ο ταγματάρχης είπε επίσης ότι ο LNA είναι έτοιμος στις πρώτες γραμμές και έχει στείλει τις κατάλληλες ενισχύσεις στις δυνάμεις του.

Ενισχύουμε όλες τις δυνάμεις μας που υπάρχουν εκεί με όλα τα είδη όπλων. Το τελευταίο ήταν [αποστολή ενισχύσεων] στο παράκτιο αμυντικό σύστημα ελέγχου πλοίων“, πρόσθεσε.

Η κλιμάκωση πραγματοποιήθηκε αφού το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την ανάπτυξη στρατευμάτων εκτός της χώρας, επιτρέποντας στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των φιλο-τουρκικών δυνάμεων ως απάντηση στην επέλασή τους προς την ανατολική Λιβύη.

Ο αλ-Μισμάρι είπε επίσης ότι ο διοικητής του LNA, Χαλίφα Χαφτάρεποπτεύει προσωπικά όλες τις κινήσεις των δυνάμεων, καθώς και τις ενισχύσεις και τα όπλα που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή Τζούφρα, Σίρτη και στην περιοχή πετρελαίου al-Hilal“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας