Εκλογές Κατεχομένων: Πρώτος ο Ερσίν Τατάρ-ανδρέικελο του Ερντογάν-με 32,35%

1149
τατάρ
Δεύτερος με μικρή διαφορά ο Μουσταφά Ακιντζί με 29,84%

Σε μια μάχη για τις προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα, στη οποίαν το ποσοστό αποχής ανήλθε στο ύψος-ρεκόρ του 54,72%, το καθεστώς του Ερντογάν έριξε όλο το βάρος του στον εκλεκτό του υποψήφιο, Ερσίν Τατάρ, στον οποίον ο ίδιος ο Ερντογάν προσέφερε ως δώρο λίγες μέρες πριν τις εκλογές το παράνομο άνοιγμα της παραλίας της Αμμοχώστου, το αποτέλεσμα ήταν, περίπου, προδιαγεγραμμένο .

Ο Ε. Τατάρ,  κάτι που στις δοσμένες συνθήκες δεν ήταν έκπληξη, αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 32,35% αλλά με πολλή μικρή διαφορά από τον δεύτερο Μουσταφά Ακιντζί που έλαβε 29,84%.

Το αποτέλεσμα των προεδρικών ψευτο-εκλογών στα κατεχόμενα θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, στον οποίο το προβάδισμα διαθέτει ο Ερσίν Τατάρ, αφού το καθεστώς της Τουρκίας θα χρησιμοποιήσει θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την εκλογή του.

Το τραγικό είναι ότι οι δυνάμεις που κυριαρχούν σε Ελλάδα και Κύπρο, αντί να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα από τις δραματικές εξελίξεις και τον αδίστακτα κλιμακούμενο τουρκικό επεκτατισμό, είναι βυθισμένες στην υποτέλεια στα δυτικά κέντρα και τις οικτρές αυταπάτες τους.

Όσο η Ελλάδα κινείται με αυτούς τους κατευναστικούς και φοβικούς προσανατολισμούς, είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί σε νέες υποχωρήσεις και μεγάλες ήττες.

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας