Εκεχειρία ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς: Ξεκινάει στις 02:00 τα ξημερώματα

418
ισραήλ

Η στρατιωτική κλιμάκωση των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την ανακωχή μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα και με δημοσιεύματα των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Το δίκτυο «Channel 12» μετέδωσε ότι η εκεχειρία θα ξεκινήσει στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με βάση την τοπική ώρα. Την ίδια στιγμή αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε πριν λίγο την κοινή κατάπαυση του πυρός και την έναρξή της στις 2 τα ξημερώματα.
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας συγκλήθηκε νωρίτερα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, και σύμφωνα με τις πληροφορίες έληξε μετά από τρεις ώρες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης δήλωσε ότι θα καλωσόριζε μια ενδεχόμενη εκεχειρία με το Ισραήλ. Ωστόσο, όπως τόνισε η κατάπαυση του πυρός δεν είναι αρκετή καθώς το θέμα «κλειδί» είναι το καθεστώς της Ιερουασαλήμ.
Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος σχολίασε ως «ενθαρρυντικές» τις αναφορές για επικείμενη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ.

Τόνισε επίσης ότι ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε θέση να θέσει ένα τέρμα στις εχθροπραξίες. Ανέφερε επίσης ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τέσσερις συζητήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια των οποίων, του ζήτησε να “αρχίσει να εξασθενεί” τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς, στη Γάζα.

Χθες, κορυφαίος αξιωματούχος της Χαμάς, δήλωσε πως αναμένει ότι το Ισραήλ και οι μαχητές της Γάζας θα συμφωνήσουν σε ανακωχή «μέσα σε μία – δύο ημέρες» η οποία θα θέσει τέλος στην πολεμική σύρραξη του τελευταίου δεκαημέρου.
Ωστόσο, επίσης την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είχε εμφανιστεί αποφασισμένος «να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια στους πολίτες του Ισραήλ».

Υπενθυμίζεται ότι η στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη έχει στερήσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους ιδιαίτερα στη Γάζα, με πολλά παιδιά να είναι ανάμεσα στους νεκρούς των τελευταίων ημερών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας