Δύο ταινίες για την Κομμούνα του Παρισιού στο “Studio”

1315
κομμούνα

Η «New Star» τιμά την Παρισινή Κομμούνα με δύο ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες, τις οποίες προβάλλει στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).

Πρόκειται για το αριστουργηματικό θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Οι μέρες της Κομμούνας», όπως κινηματογραφήθηκε το 1966 στο «Berliner Ensemble», και για τη «Νέα Βαβυλώνα», των Κόζιντσεφ και Τράουμπεργκ.

«Οι μέρες της Κομμούνας» (Δευτέρα – Τετάρτη στις 22.15) είναι ένα επικό λαϊκό έργο με τη μουσική του Χανς Αϊσλερ και πρωταγωνίστρια την σπουδαία ηθοποιό και τραγουδίστρια – ερμηνεύτρια του Μπρεχτ, Γκίζελα Μάι.

Το έργο παρουσιάζει ένα πανόραμα της ζωής στην Κομμούνα. Είναι ένας κόσμος εργατικών συνοικιών στην Πιγκάλ. Εκεί, μαζί παλεύουν και προσπαθούν να μάθουν πώς να ξανασκεφτούν τη ζωή σε μια αληθινά δημοκρατική κοινωνία. Είναι αυτοί οι άνθρωποι που στο τέλος θα καταλήξουν να αγωνίζονται και να πεθαίνουν στους δρόμους του Παρισιού.

«Η Νέα Βαβυλώνα» (1929) των Κόζιντσεφ και Τράουμπεργκ (Τρίτη – Παρασκευή στις 17.00) ήταν προϊόν της περίφημης «Φάμπρικας του Εκκεντρικού Ηθοποιού», μίας από τις πιο φημισμένες πειραματικές – ερευνητικές ομάδες του σοβιετικού κινηματογράφου, που είχε ως σύνθημά της το «Επανάσταση στην Τέχνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας