Δυτικό Μέτωπο. Συγκεντρώσεις Τρίτη(27/8) και Πέμπτη(29/8): ΟΧΙ επέκταση λειτουργίας ΧΥΤΑ Φυλής

774
Συγκέντρωση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

 

Σε μαζική συμμετοχή την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 3.30 μ.μ. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα») καλούν Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η απερχόμενη Διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή όπως διατυμπάνιζε αλλά λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της ανέλαβε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της νέα Περιφερειακής Αρχής του κ Πατούλη (ΝΔ), να της στρώσει το έδαφος για να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής. Η Δούρου κόβει, ο Πατούλης ράβει!

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή άλλαξαν, αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι η Δυτική Αττική αντιμετωπίζεται ως η «πίσω αυλή» της Αττικής, με τους κάτοικους της να είναι τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Συνεχίζεται η υποβάθμιση και η μόλυνση του Θριασίου, η επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Αδιαφορούν για την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού. Τα μέτρα προστασίας από τη ρυπογόνα δραστηριότητα των εργοστασίων είναι σχεδόν ανύπαρκτα γιατί αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ετοιμάζονται να εγκρίνουν τη λειτουργία χώρου αποθήκευσης επικίνδυνων λυμάτων στην περιοχή της Μάνδρας πάνω στη λάσπη της πλημμύρας και στο ήδη επιβαρυμένο Θριάσιο.

Καταγγέλλουμε τις δημοτικές αρχές των Δήμων Φυλής (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) και Ασπροπύργου (ΝΔ), που ενώ έχουν στα χέρια τους περιβαλλοντολογικές μελέτες, δεν τις δίνουν στη δημοσιότητα, δεν ενημερώνουν το λαό της περιοχής. Είναι συνένοχες στο έγκλημα, αποτελούν το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων.

Η ανάπτυξη που υπόσχονται δε λογαριάζει τις ζωές των κατοίκων και των εργαζομένων στο Θριάσιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Οργανώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:

– Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

– Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

– Καμία σκέψη για δημιουργία χώρου αποθήκευσης επικίνδυνων λημμάτων στη Μάνδρα.

– Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι.

– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

– Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

– Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

– Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει, με φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε μια».

 

Δυτικό Μέτωπο: Όχι άλλους ψεύτικους όρκους για το κλείσιμο της χωματερής

 

Κάλεσμα του Δυτικού Μετώπου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Πέμπτη 29/8, στις 7.30 μμ στο Ζάππειο.

Παράλληλα, η συλλογικότητα απαντά και στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, σχετικά με το κάλεσμα του Δυτικού Μετώπου, πριν αυτό δημοσιευθεί. 

«Πού ήσουν εσύ κ. Πατούλη», είναι ο τίτλος της απάντησης του Δυτικού Μετώπου στον περιφερειάρχη, η οποία έχει αναλυτικότερα ως εξής (παρακάτω το κάλεσμα στην κινητοποίηση) :

«Πού ήσουν εσύ κ. Πατούλη»

Δεν πρόλαβε καλά καλά να δημοσιευτεί το κάλεσμα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για την διαμαρτυρία στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ο κ. Πατούλης απάντησε με τον γνωστό δικό του τρόπο.

Ο κ. Πατούλης προσπαθεί να μετατρέψει ένα εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που αφορά το περιβάλλον και την δημόσια υγεία στην Αττική,  σε προσωπική αντιπαράθεση με κάποια συγκεκριμένα στελέχη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ αλλά εμείς δεν θα του κάνουμε την χάρη να τον ακολουθήσουμε.

Το ερώτημα κύριε Πατούλη δεν είναι τι έκανε αυτά τα χρόνια το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ,  αλλά που ήσουν εσύ.

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ οργάνωνε συγκεντρώσεις για να μην περάσει το ΠΕΣΔΑ; Τι έκανε  τότε η παράταξη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στο περιφερειακό συμβούλιο;

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έτρεχε στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για την δυσοσμία και τις διαρροές των στραγγισμάτων από τον ΧΥΤΑ Φυλής;

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ απέτρεπε την μετατροπή του ΚΔΑΥ της WATT σε μονάδα επεξεργασίας;

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ζητούσε την δημοσιοποίηση των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής που εξακολουθεί να κρύβει παράνομα ο εκλεκτός σου δήμαρχος της Φυλής κ. Παππούς;

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ μάζευε 3.000 υπογραφές για το κλείσιμο της Φυλής; Τι τις έκανες εσύ αυτές τις υπογραφές που σου παραδώσαμε;

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έκανε καταγγελίες για τις επεκτάσεις που αποφάσισε η κ. Δούρου το 2017 και το 2018;

Που ήσουν εσύ όταν το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ προειδοποιούσε για τον κίνδυνο της κρίσης των σκουπιδιών;

Πως τολμάς να λες εσύ ότι το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ δεν έκανε τίποτα τα τελευταία 5 χρόνια;

Αν υπάρχει κάποιος που δεν έκανε απολύτως τίποτα ήσουν εσύ κύριε Πατούλη που είχες την ιδιότητα του προέδρου της ΚΕΔΕ και σφύριζες αδιάφορα. Το μόνο που έκανες είναι να μοιράζεις επαίνους στους δημάρχους που δεν αξιώθηκαν να κάνουν ούτε τοπικό σχέδιο διαχείρισης.

Εσύ σαν δήμαρχος Αμαρουσίου τι έκανες τόσα χρόνια για να μειώσεις τα σκουπίδια που έστελνες στην Φυλή; Απολύτως τίποτα δεν έκανες.

Τώρα θυμήθηκες πως υπάρχει πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Αττική;

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ κύριε Πατούλη δεν το αγγίζουν οι προβοκατόρικες ανακοινώσεις με τις προσωπικές επιθέσεις και τα χυδαία ψέματα.

Σας υποσχεθήκαμε πως δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να καταδικάσετε την δυτική Αθήνα- Αττική να είναι ο εσαεί σκουπιδότοπος όλης της Αττικής.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς αν η κυρία Δούρου με την πολιτική της δημιούργησε αδιέξοδα και μονόδρομους για να μπορείτε εσείς σήμερα να μιλάτε για νέες επεκτάσεις και νέα εργοστάσια στην Φυλή.

Γιατί κύριε Πατούλη δεν μας λέτε ακόμα και σήμερα τι σκοπεύετε να κάνετε με την εγκατάσταση της Φυλής; Γιατί δεν λέτε τι σκοπεύετε να κάνετε με τις μονάδες επεξεργασίας και με την καύση; Που είναι το ολοκληρωμένο σας πρόγραμμα για την διαχείριση των απορριμμάτων; Μας το κρατάτε για έκπληξη;

Είναι ντροπή σας κύριε Πατούλη να λέτε ότι σας απειλούμε με κινητοποιήσεις. Μήπως θα θέλατε να σας πούμε και ευχαριστώ που θέλετε να συνεχιστεί το έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής;

Υ.Γ :σας στέλνουμε και ένα σχετικό video με ορισμένες από τις δράσεις του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ για να μάθετε τι έγινε στο παρελθόν και να πάρετε μια ιδέα τι θα γίνει και στο μέλλον.

Το κάλεσμα:

«Όχι άλλους ψεύτικους όρκους για το κλείσιμο της χωματερής!»

Λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, δε γίνεται να μη θυμηθούμε το τι συνέβη την προηγούμενη φορά, το 2014, στο κλειστό γυμναστήριο στα Άνω Λιόσια του δήμου Φυλής. Τότε, για να μας ξεγελάσετε, ορκιστήκατε ότι θα κλείσει η χωματερή της Φυλής και μετά πετάξατε, συμβολικά και ουσιαστικά, τον όρκο σας στα σκουπίδια.

Τώρα, κ. Πατούλη και κ. Δούρου έχετε συμφωνήσει, πριν ακόμα ορκιστείτε, πως δεν πρόκειται να κλείσετε ποτέ τη χωματερή (ΧΥΤΑ) και όλη την εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ). Αντίθετα, θα κάνετε νέες επεκτάσεις στο ΧΥΤΑ και στο εργοστάσιο επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων -το γνωστό ΕΜΑΚ-, θα μας φορτώσετε και άλλα εργοστάσια επεξεργασίας και καύσης σκουπιδιών, θα συνεχίσετε να υπονομεύετε τη διαλογή στην πηγή και την αποκεντρωμένη διαχείριση και θα συνεχίσετε τις πολιτικές πλήρους ιδιωτικοποίησης του τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

Στάχτη στα μάτια των απληροφόρητων είναι οι, δήθεν, νέες υποδομές στα ανενεργά λατομεία, που θυμήθηκε -μετά τις εκλογές- η κ. Δούρου. Ακόμη κι έτσι, όμως, τα τέσσερα από τα πέντε λατομεία, που προτάσσονται, βρίσκονται στη Δυτική Αττική, με πρώτο στη σχετική λίστα το λατομείο του Μουσαμά(βρίσκεται δίπλα στα σπίτια της Ζωφριάς στα Άνω Λιόσια και ακριβώς πίσω από το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη).

Κάνετε πως δεν ξέρετε ότι οι θάνατοι από νεοπλασίες στην περιοχή μας είναι τριπλάσιοι από όλη την υπόλοιπη Αττική. Κάνετε πως δεν ξέρετε ότι ο δήμαρχος Φυλής -ο δικός σας άνθρωπος- κρατά εδώ και 3,5 χρόνια κρυμμένες τις μελέτες για την τεράστια και εγκληματική ρύπανση από το ΧΥΤΑ και την εγκατάσταση, συνολικά. Τον προστατεύετε τόσα χρόνια γιατί δε θέλετε να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

Μας κοροϊδεύετε, χωρίς ντροπή, αλλά τα ψέματά σας τελείωσαν. Σας υποσχεθήκαμε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας και πως δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Η εγκατάσταση της Φυλής σκορπά το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, που ζουν στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Μπορεί να εξασφαλίσατε τη συναίνεση των δημοτικών αρχόντων της Φυλής, αλλά τη συναίνεση των πολιτών στα Δυτικά δεν την έχετε!

Για όλους αυτούς τους λόγους θα μας βρίσκετε, διαρκώς, απέναντι και το πρώτο μας ραντεβού θα είναι στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 29/8/2019, στο Ζάππειο.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί όλους τους κατοίκους, τις συλλογικότητες και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας, της Δυτικής Αττικής και όλης της Αττικής να δώσουν δυναμικό παρών σ’ αυτήν την κινητοποίηση.

Συσκέψεις συντονισμού και προετοιμασίας θα γίνουν στις 26/8 στην Πετρούπολη και στις 27/8 στα Άνω Λιόσια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας