Αμαζόνιος: Εγκληματική η αδράνεια της G7. “Ψίχουλα” η οικονομική βοήθεια

1007
βολιβία

Το ποσό των… 20 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισαν να διαθέσουν οι ηγέτες της G7, όσο, περίπου, είναι κι αυτό που διατέθηκε αυτές τις μέρες για τη διοργάνωση και την ασφάλεια της Συνόδου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας! 

Η απόφαση των ηγετών των μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων της Δύσης, που εκθειάζεται ως “σημαντική βοήθεια” για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που καταστρέφουν τον “πνεύμονα του πλανήτη” από τα ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ, συνιστά πρόκληση μέγιστου βαθμού, αν πάρουμε υπόψη ότι η φτωχή Βολιβία έχει διαθέσει ήδη ανάλογο ποσό για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα εδάφη της.

Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το ζήτημα του Αμαζονίου αποφασίστηκε να τεθεί προς συζήτηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ… στα τέλη Σεπτεμβρίου!

Οι αποφάσεις της G7 αποκαλύπτουν, με τραγικό όσο και εύγλωττο τρόπο, τη γελοιότητα των δήθεν αντιπαραθέσεων με τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Μπολσονάρου, στις οποίες πρωτοστάτησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ο οποίος προθυμοποιήθηκε να στείλει στον Αμαζόνιο και μερικά Canadair!

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος προεκλογικά δήλωνε με κάθε ευκαιρία πως θα σταματήσει τις κρατικές παρεμβάσεις για τον περιορισμό της αποψίλωσης του παρθένου δάσους, προκειμένου να αναπτυχθεί η γεωργική παραγωγή, με την παραχώρηση εκτεταμένων πρώην δασικών εκτάσεων σε μεγάλες εταιρείες αγροτικής εκμετάλλευσης, μπορεί να συνεχίσει ανεμπόδιστα την υλοποίηση της πολιτικής του. Την οποία ευνοούν οι εμπρησμοί, οι οποίοι, όπως καταγγέλλεται τόσο από τους αυτόχθονες κατοίκους του Αμαζόνιου όσο και από την κυβέρνηση της Βολιβίας, αποτελούν την αιτία των καταστροφικών πυρκαγιών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας