Δυσοίωνες προβλέψεις Politico-Μέχρι Σεπτέμβριο η Ελλάδα εμβολιάζει μόλις 23% του πληθυσμού

213
Μέχρι Σεπτέμβριο η Ελλάδα εμβολιάζει μόλις 23%

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα δεν φαίνεται να πιάνει τον στόχο του 70% τον Σεπτέμβριο, αν συνεχιστεί η διαμάχη με την AstraZeneca, που προβλέπεται ότι θα μειώσει τις δόσεις κατά 75%.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του Politico, κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν θα πετύχει τον κοινό στόχο για τους εμβολιασμούς, εάν δεν βρεθεί λύση με την AstraZeneca. Οι σημερινοί ρυθμοί οδηγούν κάποιες χώρες της Ένωσης να ξεπερνούν μετά βίας το 30% της κάλυψης εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού. Ορισμένες θα είναι ακόμα και κάτω από το 20%.

Στα γραφήματα παρουσιάζονται με έντονη κόκκινη γραμμή ο στόχος της Ε.Ε. για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού ως το τέλος Σεπτεμβρίου και το εκτιμώμενο ποσοστό με βάση τους σημερινούς ρυθμούς, η Ευρώπη απέχει από το στόχο που έχει θέσει, κάτι που συνδέεται με τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και διάθεση εμβολίων.

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Σχετικά με την Ελλάδα υπολογίζεται ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει επιτύχει εμβολιαστική κάλυψη του 23% του πληθυσμού της. Το συγκεκριμένο ποσοστό απέχει πολύ από το στόχο για το 70% που είχε τεθεί ως στόχος για το τέλος του καλοκαιριού από την Ε.Ε., ενώ προβληματίζει για την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας.

Από τη μεριά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, στην σημερινή του (01/02) ενημέρωση είπε πως έχουν γίνει μέχρι σήμερα, 270.000 εμβολιασμοί, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας έχει διασφαλίσει την β’ δόση. Όσο για το πότε θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών της χώρας μας, απάντησε ότι αυτό εξαρτάται από τα εμβόλια που θα έχουμε στα χέρια μας.

Σύμφωνα λοιπόν με το Politico, αυτό θα συμβεί τον Μάρτιο του 2023, και είμαστε στην 7η θέση της λίστας της Ευρώπης, με τη Μεγάλη Βρετανία να είναι στην κορυφή, με τον εκτιμώμενο μήνα εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού της τον Αύγουστο του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας