Δυναμική πορεία φοιτητών κατά του νόμου Κεραμέως και της ωμής καταστολής

551
Δυναμική πορεία φοιτητών

Στους δρόμους βγήκαν και σήμερα φοιτητές και εκπαιδευτικοί σε διάφορες πόλεις της χώρας, από την Αθήνα μέχρι τα Ιωάννινα και την Κομοτηνή, καταγγέλλοντας ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση συμπλήρωσε ένα χρόνο «κλειστή» για να περάσει ο νέος νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, αλλά και διαμηνύοντας πως δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί στις σχολές τους.

Περίπου 2.000 άτομα στην πορεία της πρωτεύουσας, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια για να φτάσει στη Βουλή, φώναξαν δυναμικά συνθήματα, όπως τα εξής: «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία», «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

«Είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε» τραγούδησε κάποια στιγμή το πλήθος. «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως» έγραφε ένα από τα πλακάτ.

Ήπια στάση κράτησαν αυτή τη φορά οι αστυνομικές δυνάμεις, που παρακολουθούσαν το συλλαλητήριο.

Eurokinissi

Το φοιτητικό κίνημα διαμαρτύρεται τους τελευταίους μήνες για τις αλλαγές στην Παιδεία, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και φοιτητών – μαθητών.

Η νέα κινητοποίηση έγινε μία μέρα μετά την προκλητική παρουσία ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ έξω από το Πάντειο κατά τη διάρκεια συνέλευσης φοιτητών και δύο 24ωρα μετά την επιχείρηση – φιάσκο της αστυνομίας να «χτυπήσει» τη φοιτητική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ.

«Μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας», ανέφερε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, που είχε ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην κινητοποίηση.

* Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, που είχαν κλείσει νωρίτερα, έχει αποκατασταθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας