Δήμος Καλλιθέας: Εξασφάλισε τιμή 30€ για PCR test-Το Δημόσιο τι κάνει;

514
Εξασφάλισε τιμή 30€ για PCR test

Μετά τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, τον Δήμο Χαλανδρίου, τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου και ο Δήμος Καλλιθέας κατάφερε να εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή (30 ευρώ) από το πλαφόν των 47 ευρώ για PCR test.

Επίσης πέτυχε μειωμένη τιμή στα rapid test, με το ποσό των 4 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καλλιθέας:

«Ο Δήμος Καλλιθέας, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας δραστηριοποιήθηκε παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και των αρμοδίων. Σε αυτό το πλαίσιο, χάρις την παραχώρηση και τοποθέτηση από το Δήμο Καλλιθέας, οικίσκου, στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας, από τον Απρίλιο του 2020,λειτουργεί εκεί διαγνωστικό κέντρο για Covid, όπου διενεργούνται δωρεάν PCR και Rapid έλεγχοι σε μαθητές, εμβολιασμένους και ασθενείς με συμπτώματα Covid (αναλόγως την περίπτωση και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πολιτείας).

Εξ αιτίας της αυξημένης ζήτησης για διαγνωστικούς ελέγχους, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, ο Δήμος Καλλιθέας, μετά από διαπραγμάτευση με όλους τους σχετικούς φορείς, πέτυχε την προσφορά των Rapid tests στη μειωμένη τιμή των τεσσάρων (4,00) ευρώ και των PCR tests στα τριάντα (30,00) ευρώ,προκειμένου να στηρίξει τους συμπολίτες μας καθώς και τις ευπαθείς ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις του Covid19.

Οι μειωμένες τιμές των τεσσάρων (4,00) ευρώ στο Rapid test, αφορούν σε μαθητές, στα παιδιά και στα νήπια των σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών, στους αθλητές των αθλητικών σωματείων (προκειμένου να συμμετάσχουν σε επίσημες διοργανώσεις) και στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών της πόλης μας.

Οι μειωμένες τιμές των τριάντα (30,00)ευρώ στο PCR test, αφορούν σε ανέργους, ΑΜΕΑ και ανασφάλιστους.

Για την διενέργεια των παραπάνω διαγνωστικών ελέγχων με την μειωμένη τιμή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν, τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν την ιδιότητά τους.

Για πληροφορίες για τα διαγνωστικά κέντρα διεξαγωγής των παραπάνω ελέγχων, τη σχετική διαδικασία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι να καλούν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας στα τηλέφωνα: 210 95.32.712, 210.95.32.715 και 210 95.32.717 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 15:00)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας