Συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του καταγγέλλει ο Μαδούρο

999
δολοφονία

Για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του κατηγόρησε τον Χουάν Γκουαϊδό ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, απειλώντας τον να τον στείλει στη φυλακή.

«Μόλις αποτρέψαμε μια σκευωρία της διαβολικής μαριονέτας, που ο ίδιος σχεδίασε, για να με δολοφονήσουν», είπε ο Μαδούρο σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στο Καράκας.

«Δεν θα φοβηθούμε να στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην φυλακή», πρόσθεσε, αποκαλώντας το κόμμα του Γκουαϊδό, τη Λαϊκή Βούληση (VP) «τρομοκρατική οργάνωση».

Την Πέμπτη είχε συλληφθεί ο Ρομπέρτο Μαρέρο, επιτελάρχης του Γκουαϊδό, με την κατηγορία ανάμιξής του σε «τρομοκρατικές επιχειρήσεις».

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε στην τηλεόραση ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι δολοφόνοι στρατολογήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα και στην Ονδούρα, μέσω «τεράστιων χρηματικών ποσών» και εστάλησαν στην γειτονική Κολομβία για να διαπράξουν «επιλεκτικές δολοφονίες» και «σαμποτάζ» σε κρατικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του Γκουαϊδό και του Μαρέρο αποδεικνύουν ότι ένα δισεκατομμύριο δολάριο χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εγκληματίες», τόνισε ο Ροντρίγκες.

Εν τω μεταξύ, εντείνεται και ο οικονομικός πόλεμος των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας. Από τις 28 Απριλίου η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, που αποτελούν το 96% του κρατικού προϋπολογισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας